Eveniment istoric! Andreea Grecu, la primul Campionat Mondial de monobob

274
Eveniment istoric! Andreea Grecu, la primul Campionat Mondial de monobob - eveniment-1613143320.jpg

Articole de la același autor

Cel mai bun pilot de bob al României, la ora actuală, Andreea Grecu, se află în faţa participării la un eveniment ce va rămâne în istoria sporturilor de iarnă. Pe pârtia specială de la Altenberg, ea va fi prezentă la ediţia inaugurală a Campionatului Mondial de monobob.

Săptămâna aceasta, componentele lotului feminin olimpic al României s-au antrenat de zor pe dificila pârtie din Altenberg (Germania), pentru că, în weekend, este programată o competiţie care va intra în istorie: Campionatul Mondial de monobob, la startul căreia va fi prezentă şi pilotul nr. 1 al României, Andreea Grecu.

„Să conduci un monobob pe pârtia din Altenberg este o mare performanță. Așteptăm cu nerăbdare concursul, iar Andreea este primul pilot care, la primul antrenament oficial, la primul Campionat Mondial, se dă cu monobobul. Este o premieră istorică!”, a precizat profesorul Paul Neagu, tehnicianul constănţean al lotului feminin olimpic al României.

Campionatele Mondiale de monobob vor avea loc sâmbătă, 13 februarie, respectiv duminică, 14 februarie, în staţiunea Altenberg din Germania, reunind la start campioane olimpice, mondiale şi europene, reprezentând naţiuni puternice în bob.

XXX

Cu aproape un an înaintea startului celei de a XXIV-a ediții de iarnă a Jocurilor Olimpice, competiție programată a se desfăşura, anul viitor, în China, la Beijing, pilotul Andreea Grecu a terminat sezonul 2020-2021 al Cupei Mondiale de bob pe locul 2 la general, în proba olimpică, monobob.

Participantă la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Andreea Grecu, pilotul nr. 1 la ora actuală al echipei feminine olimpice de bob a României, este sportiva cu cele mai multe coborâri în sezonul proaspăt încheiat al Cupei Mondiale. A luat startul în cinci curse, de trei ori clasându-se în Top 10.

În proba feminină de bob două persoane, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a condus echipajul României care la final s-a clasat pe locul patru la general în Cupa Mondială. În cele opt curse ale sezonului, Andreea le-a avut coechipiere pe Katharina Wick sau Teodora Vlad, în șase dintre curse echipajul tricolor terminând în primele zece poziții.

Pe de altă parte, la Campionatele Europene de bob, echipajul de dublu al României, cu Andreea Grecu și Katharina Wick în componenţă, a terminat pe locul cinci, iar la începutul lunii februarie, tandemul feminin Grecu - Wick s-a clasat pe locul opt la bob două persoane la Mondialele de la Altenberg.

În competiția masculină, pilotul Mihai Tentea figurează pe locul 14 în clasamentul general al Cupei Mondiale la bob două persoane, iar cu bobul de 4, pe locul 18. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4776 secunde