Faristul Cosmin Matei începe, astăzi, Turul de Elită din Ungaria

3399
Faristul Cosmin Matei începe, astăzi, Turul de Elită din Ungaria - cd2473eef7d52947c67e60b4326d4a9f.jpg
Juniorul "marinarilor" se află în fața ultimei faze de calificare la Campionatul European Under-19 de la vară, din Franța.

Lotul României a părăsit ieri țara, iar astăzi va debuta în competiția din Ungaria, contra Portugaliei. Meciul se joacă la Telki și începe la ora 18.
Alături de România și Portugalia, în grupa Turului de Elită din Ungaria (ultima fază de calificare la Campionatul European din Franța, care se va disputa între 18 și 30 iulie a.c.) se mai află reprezentanta țării gazdă și Grecia. Tricolorii vor evolua contra Ungariei miercuri, 5 mai, de la ora 18 (la Tatabanya), iar contra Greciei sâmbătă, 8 mai, de la ora 14, la Telki.
Din cele șapte grupe ale Turului de Elită se califică la turneul final primele clasate, cărora li se va alătura, ca a opta echipă participantă, Franța.
Selecționerul român Cristian Sava a luat în Ungaria doi constănțeni, mijlocașul Cosmin Matei (Farul) și atacantul Aurelian Chițu (Academia "Gheorghe Hagi"). Fostul farist Denis Alibec, actualmente la echipa de tineret a lui Inter Milano, este nerefăcut în urma unei accidentări, astfel că a ratat competiția din Ungaria.

S-a accidentat și Păcuraru
După ce au avut liber sâmbătă și ieri, jucătorii Farului revin la pregătire în această după-amiază, la ora 16,30. "Marinarii" nu au jucat în campionat în week-end-ul trecut, meciul de pe teren propriu, cu Dinamo II, amânându-se, iar sâmbătă, 8 mai, de la ora 11, constănțenii evoluează, în etapa a 28-a, pe terenul lui FCM Bacău.
Pentru această partidă, tehnicienii Dennis Șerban și Gică Butoiu nu au suspendați, dar câțiva jucători se confruntă cu probleme medicale. Soare și Henry absentează sigur, probabil și Ben Teekloh, în vreme ce Pantelie, Tudorache (accidentați la gleznă) și Păcuraru (dureri la genunchi) sunt incerți.
Din această cauză, Pantelie și juniorul Tudorache nici nu au jucat în partida în familie Farul - Farul II 1-2, de vineri, 30 aprilie, dispută în care Păcuraru a ieșit în repriza secundă.
"Mă doare genunchiul stâng de vreo două săptămâni, iar la meci durerea s-a accentuat, pe final.
M-am oprit, pentru a nu risca ceva. Nu știu dacă voi putea evolua sau nu la Bacău, să văd cum mă voi simți în această săptămână", a declarat Păcuraru, pentru "Cuget Liber".
Principalul Farului, Gică Butoiu, a mărturisit că scorul partidei cu Farul II nu a avut relevanță, scopul antrenorilor "marinarilor" fiind să urmărească mai mulți jucători. Unul dintre ei a fost stoperul Dan Ignat, care a jucat câte o repriză la ambele formații și care are șansa să-l înlocuiască pe Păcuraru, dacă Vasilică nu se va reface pentru Bacău.

Soare pleacă la București, Chico așteaptă
În această dimineață, Marius Soare pleacă la București, în vederea operației la genunchi. Va fi consultat de doctorul Dinu și va fi programată intervenția chirurgicală.
Tot astăzi, Chico așteaptă răspunsul Farului în privința cererilor sale de reziliere a contractului. Atacantul portughez a declarat că renunță la salariul din sezonul viitor (90.000 de euro), solicitând să i se plătească însă, chiar și în trei tranșe, 45.000 de euro (banii pe acest an, până în luna iunie inclusiv). În caz contrar, jucătorul se va adresa FIFA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2478 secunde