Fotbaliștii de la Școala nr. 12 "BP Hașdeu", bronz la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

5406
Fotbaliștii de la Școala nr. 12
Echipa de fotbal a Școlii Generale nr. 12 "BP Hașdeu" din Constanța a cucerit locul trei pe țară la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Faza finală s-a desfășurat la Cugir.
Din echipa constănțeană, pregătită de prof. Viorel Prejbeanu, au făcut parte zece jucători, opt legitimați la grupa de 15 ani a FC Farul (Robert Dragnea, George Ianuși - căpitanul formației, Yilmaz Abdula, Robert Stanciu, Nicola Culețu, Caciandone Stere Dincă, Alexandru Gogan, Florin Brașoveanu) și doi de 14 ani de la Viitorul Constanța (Răzvan Negrilă și Alexandru Scarlat).
După trei victorii în grupa preliminară, 1-0 (gol Brașoveanu) cu Bihor, 1-0 (Brașoveanu) cu Timișoara și 3-0 (Ianuși, Dincă, Culețu) cu Prahova, Școala 12 a jucat apoi în semifinale, unde a pierdut, scor 2-4 (Gogan, Brașoveanu), meciul cu reprezentanta județului Dolj, care a beneficiat însă de sprijinul sănătos al arbitrilor.
Scoși astfel din cursa pentru titlu, constănțenii au fost nevoiți să se mulțumească cu medaliile de bronz, după ce au dispus cu 3-1 (Culețu, Brașoveanu, Dincă) de Cluj.
Alți trei jucători de la Farul, Drăghici, Uzun (juniori) și Nițescu, fotbaliști care evoluează pentru Farul II, au participat, la Brăila, la faza de zonă a Cupei Liceelor, dar nu au reușit să treacă de ea.
***
Astăzi, se dispută manșa tur a semifinalelor pe județ ale Campionatelor Seriilor Nord și Sud ale juniorilor C (născuți după 1 ianuarie 1995) și D (născuți după 1 ianuarie 1997). Programul este: juniori C: Metalul Constanța - Viitorul Constanța (ora 10, teren "Metalul"), Portul 2 - Farul (10, teren "Portul"); juniori D: Axiopolis Cernavodă - Viitorul Constanța (10, teren "Trust" - Cernavodă), MarconStar Medgidia - Portul 1 (10, teren "Central" - Medgidia).
Câștigătoarele pe județ vor fi desemnate până pe 22 mai și vor participa apoi la fazele superioare ale Campionatele Naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6433 secunde