Înainte de semifinala de Cupă, cu Universitatea Cluj

Farul a transferat patru jucători de la Constructorul-Cleopatra

1130
Farul a transferat patru jucători de la Constructorul-Cleopatra - 3b4421d0ab0e43c65932c51fb58f593f.jpg
Răvășită, din toate punctele de vedere, după eșecul din campionat, unde s-a clasat pe un neonorant loc patru, echipa de rugby RCJ Farul Constanța speră să-și spele rușinea în Cupa României și să aducă măcar acest trofeu pe litoral.

Înaintea partidei cu Universitatea Cluj, din semifinalele Cupei României, RCJ Farul s-a întărit cu patru jucători de la prim-divizionara Constructorul-Cleopatra: Cătălin Graur (linia I), Valentin Mototolea (linia a III-a), Marian Pîrvu (fundaș) și Lazăr Filip (centru), sportivi ce au în palmares titluri de campioni mondiali sau europeni de juniori, câștigate cu naționalele României.
"Farul ne-a solicitat sprijinul și am răspuns favorabil. Era normal să le întindem o mână de ajutor, pentru că interesul comun este progresul rugby-ului constănțean. Toți cei patru jucători au fost împrumutați la Farul pe o perioadă de un an", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan.
Întăririle venite din "Badea Cârțan" erau cât se poate de necesare Farului. Lotul "marinarilor" este decimat de accidentări și suspendări, o parte dintre jucători manifestându-și dorința de a părăsi clubul, din pricina problemelor financiare.
Meciul Universitatea Cluj - RCJ Farul se va disputa sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 14.00, pe stadionul CFR din Brașov.
v v v
Transferul celor patru jucători reprezintă o mișcare foarte bună a Farului, care ar putea pune bazele unei noi echipe, creată în special din rugbiști constănțeni. Proiectul georgiano-namibiano-neozeelandez s-a dovedit a fi ineficient, dovadă că nu s-a câștigat, în acești ani, niciun titlu. E momentul ca lotul să fie remaniat, să se re-nunțe la jucătorii străini și chiar la antrenorul Bruce Hodder. Oare Constanța chiar nu mai are niciun antrenor capabil să ducă Farul pe primul loc? Mă îndoiesc, soluții există, trebuie doar o analiză atentă.
Despre jucători, întreb - momentan - doar atât: Petreanu, Munteanu, Zapan, Florea, Mitu sau Puișoru de unde au apărut? În jurul lor, se poate construi adevărata echipă care să redea strălucire rugby-ului constănțean. Georgienii ce au lăsat în urmă? Niciun titlu, dar o imagine negativă, cu bătaia generală cu Dinamo și gesturile obscene de la Baia Mare.
v v v
Tot sâmbătă, de la ora 11.30, în direct la TVR 2, pe stadionul "Arcul de Triumf" din Capitală, se joacă cealaltă semifinală, Steaua - Dinamo.
Roș-albaștrii sunt mari favoriți, în condițiile în care, la Dinamo, sunt mari probleme interne. 12 jucători, în frunte cu internaționalii Calafeteanu și Merșoiu, își doresc fie să plece de la echipă (în străinătate sau la alte cluburi din țară), fie să se lase definitiv de rugby, din cauza promisiunilor de ordin financiar neonorate de conducerea dinamovistă.
"Deocamdată, sunt numai speculații, deciziile se vor lua după meciul de Cupă, cu Steaua", a spus antrenorul Cristian Hâldan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Octombrie 2009
Stire din Sport : Luați punctele, luați și bonusul!
Pagina a fost generata in 0.3013 secunde