Relu Damian, președintele clubului constănțean:

"Farul trebuie să promoveze cu zece puncte avans"

1087
Oficialii "marinarilor" speră ca întâlnirea de astăzi să fie fructuoasă, iar echipa să-și poată propune atingerea Ligii 1, dacă nu în retur, măcar în sezonul viitor.

FC Farul a invitat astăzi, la ora 14, la club, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice locale și oficialități spor-tive ale orașului. Cu ocazia acestei întâlniri actualii patroni speră să atragă alături de ei alte forțe ale Constanței pentru ca promovarea în Liga 1 să fie atinsă cât mai rapid.
Relu Damian, președintele Farului, spune că, până acum, obiectivul "marinarilor" a fost ca, săptămână de săptămână, să fie programați în Liga a II-a. Etapă de etapă, au apărut aceleași discuții și semne de întrebare: se joacă, nu se joacă, sunt programați, nu sunt programați. Faptul că Farul a evoluat peste așteptări și a făcut și 17 puncte e un bonus.
Damian n-are niciun dubiu însă că se putea obține mai mult. Cu o condiție, implicarea orașului să fi fost mai mare, iar echipa să fi fost ajutată din toate punctele de vedere, dându-se astfel un semnal puternic, pozitiv, că la Constanța se dorește performanță. Președintele Farului estimează că, dacă ar fi fost sprijinită pe plan local, echipa ar fi avut acum cel puțin 5 puncte în plus, iar în eventualitatea în care ar fi intrat în iarnă la 4-6 puncte de locul doi, s-ar fi putut forța chiar mai mult în retur.
"Un municipiu de talia Constanței nu-și poate propune să se lupte la promovare și ce o ieși o ieși. Nu, obiectivul trebuie să fie promovare la distanță de celelalte contracandidate. În momentul de față, s-a creat o bază solidă, un lot cu 27 de jucători, din care avem un fond de 18-19 cu valoare de primele cinci locuri în Liga a II-a, pe care ne putem baza în retur. Dacă toate forțele din jurul echipei se unesc și reușim să mai aducem minimum trei jucători cu greutate, se poate încerca în partea a doua a campionatului ceva ce toată lumea își dorește. Sigur, e foarte greu de atins Liga 1 în această stagiune, dar măcar în retur se pot pune bazele unei echipe care, în campionatul următor, să promoveze cu zece puncte avans", a detaliat Relu Damian.

"Trebuie să știm din timp dacă la Constanța se dorește performanță fotbalistică, pentru a putea pregăti returul. Pentru aceasta însă, suporteri, oficialități, oameni de afaceri ar trebui să formăm un tot unitar și să tragem în aceeași direcție. Dacă se va realiza acest lucru, nimeni nu spune că nu e posibil ca și în retur să avem un alt obiectiv"
Relu Damian,
președinte FC Farul

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Farul aruncă plasa în Deltă
Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Stire din Sport : "Viteziștii" Constanței
Marţi, 23 Noiembrie 2010
Stire din Sport : "Mai aveam puțin și făceam infarct"
Luni, 22 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Farul, punct prețios la Tulcea
Pagina a fost generata in 0.4492 secunde