La stadionul "Farul", Cupa Toamnei la atletism

"Viteziștii" Constanței

2133
Stadionul "Farul" din Constanța a găzduit, zilele trecute, concursul de atletism "Cupa Toamnei", destinat copiilor de categoriile I, II și III (vârste de naștere 1997 și mai mici). Competiția a fost organizată de Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", la inițiativa profesoarei Carmen Botea.
La întreceri, au luat startul aproximativ 80 de sportivi (fete și băieți), de la cele trei cluburi constănțene cu secție de atletism: LPS, CS Farul și CSS 1.
Probele concursului - sprint, garduri, rezistență și săritura în lungime, distanțele fiind diferite, în funcție de cele trei categorii de vârstă.
O premieră a fost acceptarea copiilor de categoria III (născuți 2001 și mai mici), secțiune pe care Federația Română de Atletism a introdus-o în calendarul competițional pentru anul 2011, prin acest concurs Constanța fiind deschizătoare de drumuri pentru micuții atleți.
Dintre sportivii participanți, îi amintim pe cei ai LPS care s-au clasat pe primele trei locuri în toate probele la care au luat startul: David Ciolpan, Alina Bogeanu, Ioana Manoliu, Andra Ușurelu, Anas Alzaitri și Antonio Basa.

Felicitați de președintele FRA, Sorin Matei
"Le urăm mult succes copiilor care vor lua startul la Campionatele Naționale din luna martie a anului 2011. Vreau să subliniez faptul că, pe toată perioada concursului, dar și la festivitatea de premiere, alături de noi a fost președintele Federației Române de Atletism, Sorin Matei, care s-a arătat încântat de eveniment și i-a felicitat pe participanți și pe organizatori. De altfel, el a acordat două premii speciale, pentru cei mai tineri participanți - Sara Buzu și Raul Botea. Ambii copii sunt născuți în 2004, dar au concurat alături de cei născuți în 2001, 2002 și 2003", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesoara Carmen Botea.
Cei 72 de copii ocupanți ai primelor trei poziții la cele trei categorii de vârstă, implicit la cele patru probe, au primit diplome, băuturi răcoritoare și ciocolată, oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Noiembrie 2010
Stire din Sport : "Mai aveam puțin și făceam infarct"
Luni, 22 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Farul, punct prețios la Tulcea
Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Farul aruncă plasa în Deltă
Pagina a fost generata in 1.0726 secunde