Federer l-a spulberat pe Tsonga în semifinalele Australian Open

740
Tenismenul elvețian Roger Federer s-a calificat în finala primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, după ce l-a învins lejer în semifinale pe francezul Jo-Wilfried Tsonga (cap de serie numărul 10), în trei seturi, 6-2, 6-3, 6-2.
Numărul unu mondial îl va întâlni în ultimul act al întrecerii de la Antipozi, duminică, 31 ianuarie, pe scoțianul Andy Murray. Pentru Federer va fi a 22-a finală din carieră într-un turneu de Mare Șlem (a opta consecutivă), elvețianul câștigând 15 dintre ele.
Federer și Murray au zece meciuri directe, britanicul conducând cu șase victorii. Cei doi au mai disputat o finală de Grand Slam, la US Open, în 2008, când Federer s-a impus în trei seturi. Înainte de turneul de la Cincinnati, din 2009, Murray câștigase cinci meciuri din șase cu Federer, dar, după acest turneu, elvețianul s-a impus în ambele meciuri disputate.
La dublu feminin, titlul a fost câștigat de surorile Williams, Venus și Serena, care au dispus în finală de cuplul cap de serie numărul 1, Cara Black (Zimbabwe) / Liezel Huber (SUA), cu scorul de 6-4, 6-3. Venus și Serena și-au adjudecat astfel cel de-al 11-lea trofeu la dublu în turneele de Grand Slam, al treilea consecutiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2415 secunde