Florentin Pera: „Meciurile cu Croaţia sunt un nou început pentru echipa naţională”

103
Florentin Pera: „Meciurile cu Croaţia sunt un nou început pentru echipa naţională” - romania-handbal-1709042034.jpg

Articole de la același autor

Meciurile cu Croaţia din preliminariile Campionatului European 2024 reprezintă un nou început pentru echipa naţională de handbal feminin, care pleacă la drum cu un nou căpitan, Cristina Laslo, nouă jucătoare noi şi o medie de vârstă de 24 de ani, a declarat marţi selecţionerul Florentin Pera.

„Odată cu aceste jocuri, echipa naţională a României are un nou început. Este o echipă tânără, avem o medie de vârstă de 24 de ani, o echipă cu nouă jucătoare noi faţă de Campionatul Mondial din Danemarca. Practic, putem spune că începe o reconstrucţie pentru acest nou ciclu olimpic, cu jucătoare talentate, care cred eu că pot asigura acest schimb de generaţii. Sunt jucătoare cărora eu le-am generat încredere de când am preluat echipa naţională, am încercat să promovez cât mai multe jucătoare tinere. Este o echipă frumoasă, care poate obţine rezultate pozitive, însă este nevoie de răbdare. O echipă naţională puternică nu se formează peste noapte, este nevoie de timp, trebuie susţinute aceste fete”, a spus Pera în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa.

Antrenorul echipei naţionale a menţionat că România şi Croaţia se luptă pentru primul loc în grupă.

„Ne pregătim intens pentru dubla cu Croaţia din preliminariile Campionatului European, meciuri foarte importante pentru echipa României, având în vedere că atât noi, cât şi Croaţia avem acelaşi număr de puncte şi practic luptăm pentru locul întâi în grupă. Nu va fi deloc un meci simplu, Croaţia va alinia cea mai bună echipă a momentului, o echipă experimentată, cu jucătoare valoroase, însă echipa României este pregătită din punctul meu de vedere şi motivată pentru a obţine maximum din această dublă”, a afirmat Florentin Pera.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5053 secunde