Fotbal / Cupa României se va desfăşura într-un nou format. Play-off în loc de 16-imi, semifinale într-o singură manşă

137
Fotbal / Cupa României se va desfăşura într-un nou format. Play-off în loc de 16-imi, semifinale într-o singură manşă - 1-1653311096.jpg

Articole de la același autor

Cupa României la fotbal va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat noua structură a Cupei României începând cu sezonul 2022/23.

Decizia de a schimba modul de desfășurare a competiției a fost luată cu ajutorul partenerului Hypercube, care a remodelat competiții europene și mai multe campionate de pe continent, inclusiv UCL, și în urma consultărilor cu toate părțile interesate, cluburi, AJF-uri, deținători de drepturi, jurnaliști, suporteri și sindicatul jucătorilor.

Prin această schimbare, Federația Română de Fotbal și-a propus creșterea numărului de spectatori, a audiențelor TV și, implicit, a veniturilor din sponsorizări, dar și un nivel de joc mai bun.

Principalele modificări

Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în şapte zone, rezultând şapte câștigătoare regionale care merg în turul al doilea.

Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune opt echipe din Liga 1.

În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în patru grupe de câte şase, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.

Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.

Cupa României se va încheia cu fazele sferturilor, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9605 secunde