Fotbal / Cursanții Licenței UEFA B, prezenți la un nou modul. Lector - Miodrag Todorov

138
Fotbal / Cursanții Licenței UEFA B, prezenți la un nou modul. Lector - Miodrag Todorov - 1-1650966129.jpg

Articole de la același autor

Modulul 3 al Licenței UEFA B a fost centrat pe tema condiției fizice în fotbal. În modulele anterioare s-a identificat nevoia cursanților de a cunoaște detalii despre dezvoltarea fizică a jucătorilor, conform particularităților fiecărei vârste, informează Federaţia Română de Fotbal.

Pentru a livra conținutul teoretic și practic, în rolul de lector al acestui modul a fost Miodrag Todorov, unul dintre preparatorii fizici ai echipei naționale de fotbal a României.

În prima zi au fost prezentate aspecte teoretice atinse despre calitățile motrice și cerințele jocului din punct de vedere fizic, iar partea practică s-a concentrat pe utilizarea sistemelor de monitorizare în antrenament, cursanții având oportunitatea de a urmări și înțelege fluctuațiile de intensitate a efortului, indicate de echipamentele atașate subiecților monitorizați.

În a doua zi s-au prezentat zonele de efort și dozarea acestora, noțiuni care au fost aplicate practic în sesiunea de lucru pe grupe unde s-a solicitat crearea și prezentarea de antrenamente integrate care să includă componenta fizică pentru vârstele 9-13 ani. Finalul modulului s-a axat pe forță și pe implicațiile acesteia în dezvoltarea fizică armonioasă și sănătoasă a sportivilor, dar și pe „Traumatologie sportivă. Prevenție accidente”, curs susținut de către Olivia Timnea, doctor al loturilor naționale de fotbal feminin.

„Ne-a bucurat faptul că Miodrag Todorov a decis să se alăture Școlii Federale de Antrenori și că a dorit să contribuie activ la procesul de formare oferit antrenorilor Licenței UEFA B. Această serie de cursanți a parcurs deja conținut legat de instruirea tehnică-tactică-fizică (izolat și integrat) pentru vârstele 5-13 ani, ceea ce ne dă încrederea că vor aduce din ce în ce mai multe modificări și îmbunătățiri în cadrul antrenamentelor echipelor pe care le conduc”, a spus Lucian Burchel, director al Școlii Federale de Antrenori.

Următorul modul va avea loc în luna mai și se va concentra pe 5 piloni: jucător - mediu - antrenament - planificare - meci, pentru grupa de vârstă 13-16 ani.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8229 secunde