Fotbal feminin / Federația română, gazdă a unui workshop UEFA dedicat echipelor din Liga 1

145
Fotbal feminin / Federația română, gazdă a unui workshop UEFA dedicat echipelor din Liga 1 - 1-1675601994.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții cluburilor de Liga 1 feminină și ai Federației Române de Fotbal au participat la workshopul The Business Case for Women’s Football, ținut de experți UEFA la Casa Fotbalului.

Workshopul a fost construit pornind de la studiul Business Case - BeSpoke Report Romania, o analiză a cinci criterii de bază din prima ligă de fotbal din România: criteriu sportiv, financiar, de engagement, comercial și de imagine. Pornind de la rezultatele unei cercetări care a implicat mai multe cluburi din Liga 1 feminină, dar și publicul din România, reprezentanții UEFA au ghidat sesiuni de lucru în care reprezentanții cluburilor au căutat împreună soluții la provocările fotbalului feminin românesc.

„Având la bază o viziune comună a celor din sală, prima sesiune de lucru a avut ca temă maximizarea valorii comerciale a echipelor și, implicit, a primei ligi, în timp ce a doua s-a concentrat pe standardele tehnice și profesionalizare.

Echipele care au furnizat date de analiză celor de la UEFA vor primi de asemenea și un raport detaliat al clubului, care-i poate sprijini în elaborarea unei strategii sustenabile atât în plan financiar, cât și în ce privește bunăstarea jucătoarelor și îmbunătățirea condițiilor tehnice.

Experții UEFA prezenți la București au fost Dan Whymark, coordonatorul departamentului UEFA pentru dezvoltarea fotbalului feminin, respectiv Elise Kossaifi și Jamie Osrin, din partea companiei de analiză Portas Consulting. De asemenea, participanții au avut ocazia să discute cu Kirsten Vandeven, fostă jucătoare în naționala Olandei și expert tehnic în dezvoltarea cluburilor de fotbal feminin, angajată în prezent la Federația Suedeză de Fotbal”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6125 secunde