Fotbal / Ordinul MS, dezbătut de reprezentanții FRF, LPF și AFAN alături de cei ai UEFA și ai Ligilor Europene

148
Fotbal / Ordinul MS, dezbătut de reprezentanții FRF, LPF și AFAN alături de cei ai UEFA și ai Ligilor Europene - 1-1657880399.jpg

Articole de la același autor

Casa Fotbalului a găzduit întâlnirea membrilor Comitetului de Dialog Social al Uniunii Europene pentru Fotbal Profesionist.

Reprezentanții UEFA (în calitate de deținători ai președinției Comitetului), FIFPro - Divizia Europa (în calitate de partener social care reprezintă angajații), ECA (Asociația Cluburilor Europene) și Ligile Europene (acestea două din urmă ca parteneri sociali reprezentând angajatorii) au vizitat România, pentru a se întâlni cu reprezentanți ai Federației Române de Fotbal (FRF), ai Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori România (AFAN) și ai Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

În cadrul întâlnirii, găzduită de Federația Română de Fotbal și deschisă de președintele FRF, Răzvan Burleanu, partenerii au abordat într-o atmosferă deschisă probleme cheie legate de dialogul social în România. Discuțiile s-au axat în principal pe subiectul implementării interne a cerințelor minime pentru contractul standard jucător-club (MRSPC) și a mecanismelor naționale de soluționare a litigiilor, dar au vizat și alte aspecte, cum ar fi datoriile restante. Părțile au convenit împreună asupra unui plan de acțiune care să fie implementat într-un interval de timp definit, informează Federaţia Română de Fotbal.

Pe durata discuțiilor, a fost adus în atenție și ordinul nr. 500, recent emis de ministrul Sportului din România. Toate părțile au împărtășit preocupări și rezerve serioase cu privire la compatibilitatea acestuia cu principiul liberei circulații a forței de muncă, așa cum este prevăzut în Tratatul Uniunii Europene. Părțile se așteaptă ca problema să fie soluționată cât mai curând posibil.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4389 secunde