Frații Onoaie au încheiat pe podium Campionatul Național de karting

1010

Articole de la același autor

Zilele trecute, pe pista AMC Kart din București, a avut loc cea de-a șasea și ultima etapă a Campionatului Național de karting 2016, la clasele Kid Honda (5-8 ani), Pufo (8-9 ani), Mini (9-12 ani), KF (12-16 ani) și KZ (+16 ani). 


Cum ne-au obișnuit de-a lungul întregului sezon, cei doi frați constănțeni George (6 ani) și Răzvan (12 ani) Onoaie au reușit să urce pe podiumurile claselor în care au rulat, la capătul unor curse foarte bune. 


La Clasa Kid Honda, George a avut parte de o cursă liniștită, fără incidente sau alte evenimente nedorite, a realizat trase ideale și manevre ce l-au propulsat pe primele locuri în clasament. În cronometre, micul pilot a terminat pe locul doi, la fel ca în prefinală, iar în finală, sportivul de la CRG Romania a fost depășit de un rival și s-a mulțumit cu locul trei. 


Fratele său mai mare, Răzvan, care împlinit chiar în ziua concursului 12 ani, a început competiția mai ezitant și nu a reușit să manevreze monopostul exact cum și-ar fi dorit, însă a reușit să se redreseze spre finalul întrecerilor. În cronometre și prefinală, Răzvan a rulat bine, însă n-a izbutit să atingă timpii cu care ne obișnuise. În finală a mers ceva mai bine, reușind să recupereze secunde bune, ce l-au urcat pe ultima treaptă a podiumului. 


"Per ansamblu, sunt foarte mulțumit de evoluțiile băieților, de la București. Chiar dacă au terminat ambii pe trei, consider că s-au descurcat foarte bine în condițiile în care s-au întrecut cu monoposturi mai ușoare decât ale lor, unele chiar cu 15 kg. Un asemenea kart are un demaraj mai bun, iar în curbe atinge turațiile mult mai rapid, dar dacă acestea sunt regulile, suntem obligați să mergem mai departe. În cazul lui Răzvan, care și-a serbat ziua de naștere, s-a instalat și o stare de relaxare, logică dacă stăm să ne gândim că lupta în clasamentul general era deja decisă. La anul vom munci mai mult și vom încerca să ne autodepășim, fiindcă în asta constă progresul unui sportiv care își dorește performanța", a declarat tatăl celor doi piloți, Bogdan Onoaie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4986 secunde