Gata de start, în etapa a lll-a a Campionatului Național de karting

880

Articole de la același autor

Sâmbătă și duminică, pe pista Amckart din București, va avea loc a treia etapă a Campionatului Național de Karting 2016, la toate cele cinci clase Kid Honda (5-8 ani), Pufo (8-9 ani), Mini (9-12), KF (12-16) și KZ (+16 ani). 


La această competiție, vor încinge pneurile și frații George (6 ani) și Răzvan Onoaie (11 ani), talentați piloți care vor concura la clasele Kid, respectiv Mini. Cei doi constănțeni se pregătesc intens alături de echipa tehnică a clubului CRG România, coordonată de Bogdan Mihăescu, și sunt mai motivați ca niciodată să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. 


"Cei doi băieți sunt foarte ambițioși și deciși în deciziile pe care le iau pe pistă, fiindcă iubesc foarte mult kartingul. Am încercat întotdeauna să le explic ceea ce vreau de la ei. Vreau să îi văd că luptă pentru fiecare centimetru de pistă, pentru fiecare milisecundă, pentru fiecare punct în clasament, iar rezultatele foarte bune vorbesc de la sine", a declarat Bogdan Onoaie, tatăl celor doi piloți. 


În runda precedentă, desfășurată la Prejmer (jud. Brașov), George Onoaie (Clasa Kid) a terminat pe locul secund în toate cele trei apariții pe pistă: cronometre, prefinală și finală, iar fratele său Răzvan (Clasa Mini) a reușit să depășească un pilot față de rezultatul din prefinală, terminând tot pe locul secund. 


Lipsă de transparență sau indolență la federație? 
Tatăl celor doi sportivi a trimis o solicitare către Federația Română de Automobilism Sportiv prin care dorește modificarea limitei minime de greutate pe care o poate avea un concurent la startul clasei Kid. În acest moment, limita minimă este de 65 de kg, în contextul în care un kart cântărește singur 40-45 kg, diferența fiind acoperită foarte ușor de greutatea sportivului și a echipamentului. În aceste condiții, se creează diferențe semnificative între monoposturi, care se dovedesc decisive în final. "Scopul acestui demers este de a stabili o masă egală, standard, pentru toți concurenții, fără a dezavantaja pe cineva. Cu toate că au promis un răspuns clar legat de acest aspect, oficialii FRAS se feresc sau nu doresc să lămurească problema, motivele fiind doar de ei știute", a conchis Bogdan Onoaie. 


Următoarea rundă este programată la finalul lunii iulie și va reveni în județul Brașov, la Prejmer.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8747 secunde