FRF l-a amendat pe Gigi Becali pentru declarații calomnioase

847
FRF l-a amendat pe Gigi Becali pentru declarații calomnioase - gigibecali1-1698076315.jpg

Articole de la același autor

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, luni, ca Gigi Becali să fie penalizat cu 25.000 de lei în temeiul unui articol referitor la comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului.
Reclamantul în cazul lui Becali a fost chiar FRF.


“Admite cererea În temeiul art. 12, 14 Bis şi 15 raportat la art. 52.2.b.4 din RD al FRF, pârâtul Becali George se sancţionează cu Avertisment şi penalitate de 25.000 lei”, este decizia comisiei.


Articolele menţionate prevăd următoarele:
Articolul 12 - Sancţiuni aplicabile deopotrivă persoanelor fizice şi juridice
Persoanelor fizice şi persoanelor juridice le sunt deopotrivă aplicabile următoarele sancţiuni: a) avertisment; b) mustrarea; c) penalitate sportivă; d) restituirea distincţiilor e) munca în folosul fotbalului.
Articolul 14 bis - Sancțiunile corespunzătoare prevăzute la art 12,13 si 14 se pot corobora si aplica si de sine statator in cazul in care fapta de natura disciplinara este lipsita de orice pericol sau pericolul este minim ori, după caz, persoana sancționabilă dovedește lipsa culpei.
Articolul 15 – Avertismentul constă în notificarea verbală sau scrisă prin care se atrage atenţia celui în cauză să ia măsurile necesare pentru a nu mai săvârşi încălcări ale reglementărilor din domeniul fotbalului, o dată cu menţionarea faptului că la o nouă abatere se va aplica o sancţiune mai gravă.
Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului - 2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:
b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.
4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3829 secunde