Klaus Iohannis a promulgat legea de înfiinţare a Oficiului de Film şi Investiţii Culturale

408
Klaus Iohannis a promulgat legea de înfiinţare a Oficiului de Film şi Investiţii Culturale - klaus-1698076665.jpg

Articole de la același autor

Legea care prevede înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii a fost promulgată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Oficiul de Film şi Investiţii este definit, în actul normativ, drept instituţie publică de cultură de importanţă naţională, având personalitate juridică, subordonată Ministerului Culturii.

Noua instituţie este înfiinţată prin fuziunea prin contopire a Studioului de Creaţie Cinematografică din Bucureşti şi a Studioului Video Art, instituţii publice cu personalitate juridică, aflate în subordinea Ministerului Culturii, care se desfiinţează.

Funcţia de manager (director general) se asimilează cu cea de manager (director general) de instituţii de spectacole sau concerte de importanţă naţională. Funcţiile de conducere din cadrul oficiului se asimilează cu funcţiile de conducere de instituţii de spectacole sau concerte de importanţă naţională.

De asemenea, funcţiile de execuţie specifice domeniului artistic şi cultural din cadrul oficiului se asimilează cu funcţiile de execuţie corespunzătoare din instituţiile de spectacole sau concerte de importanţă naţională.

Începând cu data desemnării, pentru lunile în care desfăşoară activitate în cadrul Comisiei de Film din România, membrii acesteia au dreptul la o indemnizaţie a cărei valoare lunară se stabileşte prin ordin al ministrului Culturii, indiferent de volumul de

activitate şi numărul de şedinţe. Indemnizaţia este asigurată de la bugetul de stat, în limita a cel mult 20% din indemnizaţia stabilită pentru funcţia de secretar de stat şi, în situaţii întemeiate, poate fi suplimentată peste acest nivel, prin decizie a conducătorului oficiului, din fondurile proprii ale instituţiei.

Legea stabileşte şi măsuri instituţionale referitoare la gestionarea schemei de ajutor de stat în domeniul cinematografic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4836 secunde