Liga Naţională de baschet masculin, etapa a 16-a

Găuri în apărare! BC Athletic Neptun, înfrângere dramatică în partida cu BC CSU Sibiu

167
Găuri în apărare! BC Athletic Neptun, înfrângere dramatică în partida cu BC CSU Sibiu - 1-1642690946.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun a pierdut dramatic, scor 75-77, meciul cu BC CSU Sibiu, disputat la Sala Sporturilor, în cadrul etapei a 16-a a Ligii Naţionale.

Dornici de a repeta performanţa din primul duel al stagiunii, în care au reuşit o victorie istorică la Sibiu, şi puternic susţinuţi din tribune de un public inimos, „Gladiatorii din Tomis” au început curajos partida, terminând în avantaj minim primul sfert, 20-19.

Până la pauza principală, avansul constănţenilor a crescut, sfertul al doilea aparţinându-le în totalitate, 19-12. Din păcate, toată „construcţia” jucătorilor antrenaţi de Alexandru Olteanu s-a năruit în sfertul al treilea, în care oaspeţii au revenit în forţă şi au recuperat handicapul de opt puncte, 12-20, pentru ca, în sfertul patru, diferenţa să fie de un singur coş, 26-24 în favoarea ardelenilor. Apărarea inconstantă a fost principala hibă din jocul dobrogenilor.

Vlad Corpodean a fost cel mai bun om din tabăra BC Athletic Neptun şi chiar de pe teren, căpitanul echipei terminând partida cu 20 de puncte, şase recuperări şi o intercepţie.

„Am scăzut turaţia după pauză, am avut prea multe găuri în apărare, prea multe pentru un meci de o asemenea importanţă”, a declarat Vlad Corpodean.

De la BC Athletic Neptun, s-au mai remarcat americanul Jakob Lowrance, cu 12 recuperări, şi Andrei Oprean, care a furnizat cinci pase decisive.

„Cel mai frumos lucru la această partidă a fost atmosfera din tribune, una pe care sperăm să o completăm cât mai curând cu victorii pe parchet”, au transmis reprezentanţii clubului constănţean.

Pentru BC Athletic Neptun, urmează un meci în deplasare, cu CSM Galaţi, programat sâmbătă, 22 ianuarie, pentru ca, la finalul lunii, „Gladiatorii din Tomis” să revină acasă pentru meciul cu CS Rapid Bucureşti. În clasament, echipa constănţeană ocupă locul 10, cu 21 de puncte. Lideră este U-BT Cluj-Napoca (30 p), secondată de FC Argeş Piteşti (28 p).

XXX

Naţionala masculină de baschet a României (selecţioner Dragan Petricevic) va reveni în febra meciurilor din cadrul grupelor de precalificare pentru FIBA EuroBasket 2025, „vulturii” urmând să înceapă pregătirile pentru jocul oficial cu Albania în data de 18 februarie, la Ploieşti. Conform calendarului competiţional, al doilea meci al României din Grupa B a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, împotriva Albaniei, se va disputa la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, pe 24 februarie.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.306 secunde