Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud

Germania calcă totul în picioare, a ridiculizat și Argentina

360
Germania calcă totul în picioare, a ridiculizat și Argentina - e099dcaa1fbe6ed7d9f843e37efc5097.jpg
Trupa lui Maradona o urmează acasă pe Brazilia, după ce a fost umilită de germani, care par de neoprit spre titlul mondial.
Până în sferturi, unde a dat de Germania, i-a fost înfumuratului Maradona! Germania - Argentina 4-0 (Muller 3, Klose 68, 89, Friedrich 74)! Umilință maximă pentru sud-americani, niște pitici în fața unei echipe germane imperiale.
Messi a fost mic, mic de tot, la fel ca toți argentinienii, pe lângă Gulliverii fotbalistici ca Schweinsteiger, Muller (care i-a plătit-o lui Maradona pentru acea aroganță din martie), Klose (ajuns la 14 goluri la Mondiale, cu unul mai puțin decât recordmanul Ronaldo) sau Podolski. 4-0 în grupe cu Australia, 4-1 în optimi cu Anglia, acum un nou meci incredibil. Pare că nimeni nu are forța să li se opună nemților.
Au jucat: Argentina (selecționer, Diego Armando Maradona): Romero - Otamendi (70 Pastore), Demichelis, Burdisso, Heinze - M. Rodriguez, Mascherano (cpt.), Di Maria (75 Aguero) - Messi - Higuain, Tevez; Germania (selecționer, Joachim Low): Neuer - Lahm (cpt.), Mertesacker, Friedrich, J. Boateng (72 Jansen) - Khedira (78 Kroos), Schweinsteiger - Muller (84 Trochowski), Ozil, Podolski - Klose.

Villa și Casillas, eroii Spaniei
În semifinale, Germania va da piept, miercuri, 7 iulie, de la ora 21,30, la Durban, cu Spania, care a tremurat pentru o victorie cu 1-0 contra Paraguayului. David Villa (bară - bară - gol în minutul 83, după ce, la aceeași fază, Pedro nimerise și el bara) și Casillas au salvat "Furia roșie" de la un meci complicat. Portarul a apărat un penalty, la 0-0, în minutul 59 (a ratat Cardozo), iar în minutul 89 a păstrat diferența de pe tabelă, după ce s-a opus la două șuturi consecutive ale paraguayenilor Lucas și Santa Cruz. Cu cinci goluri, Villa a devenit golgheterul Mondialului.
Spaniolii au irosit și ei un penalty, la trei minute după ce adversarii rataseră de la 11 m. Xabi Alonso a înscris în primă fază, dar arbitrul a decis repetarea loviturii, iar Villar a ghicit unde a tras spaniolul. În învălmășeala din careu care a urmat, Spania a avut un nou penalty, dar arbitrul nu l-a dat!
Echipele: Paraguay (selecționer, Gerardo Martino): J. Villar (cpt.) - D. Veron, Da Silva, Alcaraz, Morel - E. Barreto (64 Vera), V. Caceres (84 Barrios), Riveros, Santana - Cardozo, N. Valdez (72 Santa Cruz); Spania (selecționer, Vicente Del Bosque): Casillas (cpt.) - S. Ramos, Pique, Puyol (84 Marchena), Capdevila - Xavi, Busquets, Xabi Alonso (75 Pedro) - Iniesta, F. Torres (56 Fabregas), D. Villa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2009
Stire din Sport : Messi a câștigat detașat Balonul de Aur
Pagina a fost generata in 0.2963 secunde