Gimnastică / Zi specială pentru fosta campioană olimpică Simona Amânar

241
Gimnastică / Zi specială pentru fosta campioană olimpică Simona Amânar - gimnastica-1602059578.jpg

Articole de la același autor

Fosta mare campioană olimpică la gimnastică Simona Amânar Tabără îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Sportiva constănţeană care a scris istorie pentru România a avut, recent, un mare motiv de bucurie şi mândrie, fiind aleasă membră în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Simona Amânar este una dintre cele mai titrate gimnaste din România, în palmaresul său figurând rezultate excepționale în marile competiţii internaționale.

În perioada 1994-1998, participă la trei Campionate Europene, cinci Campionate Mondiale și la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996, câștigând 23 de medalii, dintre care 12 de aur.

La JO de la Sydney din 2000, devine campioană olimpică absolută, cucerește aur cu echipa și la individual compus, precum și bronz la sol.

Pentru performanțele sale remarcabile, i s-au oferit numeroase titluri și distincții. În anul 2000, a fost desemnată sportiva nr. 1 a lumii la sporturi tehnice (o săritură extrem de dificilă în gimnastică îi poartă astăzi numele).

Foto: Facebook / Simona Amanar Tabara

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6007 secunde