De mare perspectivă! Cinci gimnaste de la CS Farul, la cantonamentul de la Bucureşti

188
De mare perspectivă! Cinci gimnaste de la CS Farul, la cantonamentul de la Bucureşti - demare2-1601997112.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Gimnastică organizează, în această perioadă, un stagiu de pregătire și evaluare pentru 43 de gimnaste, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani. Bineînţeles, la acţiune sunt prezente şi sportive de la CS Farul Constanţa.

Şcoala de gimnastică de la Constanţa nu putea lipsi de la cantonamentul organizat de federaţie în incinta Complexului Sportiv Dinamo din Bucureşti, obiectivul principal fiind măsurarea potențialului tehnic, fizic și psihologic, pentru a stabili care sunt perspectivele de performanță în ciclul olimpic următor.

Aflată la ora actuală în plină derulare, acțiunea se va încheia în 15 octombrie, dată în care se vor trage şi primele concluzii.

Evaluarea va fi determinată de către Comitetul Tehnic, antrenorii federali Angela Cacoveanu și Corina Moroșan, sub supravegherea Marianei Bitang și a lui Octavian Belu, în calitate de membri ai Consiliului Consultativ al FRG și coordonatori ai programului „Țară, țară, vrem campioane!”.

Totodată, reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare pentru Sport vor fi, de asemenea, prezenți pentru a efectua propriile măsurători, acest lucru marcând o contribuție deosebită pentru o analiză cât mai riguroasă a sportivelor.

Printre cele 43 de tinere sportive care au intrat în programul de evaluare se numără şi cinci gimnaste de la CS Farul Constanţa: Sabrina Voinea Maneca, Luiza Popa, Melisa Orazacai, toate antrenate de Camelia Voinea, Bianca Vişovan şi Gabriela Vînoagă, ambele antrenate de Carmen Traicu.

„Participăm la această acţiune, colega mea şi cu mine, cu cinci sportive de mare perspectivă. Este vorba despre un stagiu de pregătire, ce presupune probe fizice şi tehnice. Mai rămânem la Bucureşti câteva zile, cred că vineri vom reveni la Constanţa”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenoarea Camelia Voinea.

Europenele, mutate la Mersin

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Gimnastică a decis, luni, la finele unei reuniuni online, păstrarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică în calendarul competițional al anului 2020, deși șansele anulării au fost destul de mari.

Cu toate acestea, competiția a suferit câteva modificări. În primul rând, nu va mai reprezenta criteriu de calificare olimpică, iar în al doilea rând, gazda Europenelor nu va mai fi capitala Azerbaidjanului, Baku, ci orașul Mersin din Turcia.

Forul continental a primit o notificare din partea federaţiei azere, care a anunţat că, din cauza pandemiei Covid-19, evenimentele majore nu mai pot avea loc în Azerbaidjan până la finalul anului.

Astfel, Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină vor avea loc la Mersin, în perioada 9 - 13 decembrie, în timp ce Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină, între 17 și 20 decembrie.

Campionatele Europene de gimnastică ritmică sunt programate pentru 26-29 noiembrie, în Ucraina, la Kiev. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5271 secunde