Liga Naţională de baschet masculin

"Gladiatorii din Tomis", debut de stagiune în compania CSM-ului Galaţi

290

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet CSM Constanţa debutează, în acest week-end, în Liga Naţională. Sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor, primul meci al sezonului o va aduce pe CSM Galaţi în Arena „Gladiatorilor din Tomis”.

Începe sezonul de baschet masculin la Constanţa! Formaţia de pe litoral caută să deschidă stagiunea cu o victorie împotriva unei echipe care a avut un start de campionat foarte bun, CSM Galaţi învingând în runda inaugurală, scor 88-83, în deplasare, pe CSA Steaua Bucureşti.

La prima aventură sub noua titulatură, echipa constănţeană îşi doreşte să aibă evoluţii cât mai bune, iar dacă analizăm componenţa lotului, există toate premisele de a vedea spectacol sub panou.

În privinţa staff-ului tehnic, Alexandru Olteanu, unul dintre cei mai longevivi antrenori din Liga Naţională, continuă la Constanţa. Aflat pe banca tehnică a „Gladiatorilor” din Liga a II-a până în Liga Naţională, Olteanu va fi antrenor principal, alături de el aflându-se, în premieră, antrenorul secund Valentin Boian şi managerul general Ginas Rutkauskas. Staff-ul este completat de preparatorul fizic Marek Mikletic şi de kinetoterapeutul Alexandru Oltean.

Banderola de căpitan de echipă va fi purtată de Vlad Corpodean. Cel mai longeviv jucător al Constanţei, cu peste 300 de prezenţe în Liga Naţională şi Cupa României, va juca şi în acest sezon la malul mării. Este campion naţional cu echipa Constanţei 3x3 şi component al 3x3 CSM Constanţa-CSU Neptun, reprezentanta României în circuitul 3x3 FIBA World Tour Masters de la Utrecht.

În privinţa stranierilor care vor îmbrăca tricoul CSM-ului Constanţa, se remarcă o serie de jucători.

Aflat la primul său contract la nivel profesionist, americanul Nate Johnson va evolua în premieră în Europa. Născut la Miami (Florida), a mai jucat pentru Gardner-Webb Bulldogs şi Xavier Musketeers în NCAA.

Jakob Cebaşek (31 de ani), internaţional sloven cu vechi ştate în campionatele ţării sale natale, Belgiei, Italiei şi României, „uriaşul” lituanian Egidijus Mockevicius (2.08 m) sau americanul Jarrid Rhodes, unul dintre principalii marcatori de la Feyenoord, unde a jucat în 36 de meciuri cu o medie de 14,9 puncte pe meci, şi care va împlini vârsta de 27 de ani fix în ziua partidei cu CSM Galaţi, sunt stranierii pe care Alexandru Olteanu se va baza în această stagiune.

Alături de ei, se regăsesc jucători români de valoare, precum Andrei Oprean, Ştefan Gribinic, Dani Mâinea, Mario Lazăr, Naser Omer, dar şi Vitalie Bălan, din Republica Moldova.

XXX

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă, cu scorul de 85-88, de Mincidelice JL Bourg-en-Bresse (Franţa), într-o partidă disputată în deplasare, contând pentru Grupa A a EuroCup la baschet masculin.

Alte rezultate din grupă: Prometei Slobojanske - 7Bet-Lietkabelis Panevezys 82-71, Ratiopharm Ulm - Umana Reyer Venezia 81-80, Joventut Badalona - Germani Brescia 80-63.

U-BT va juca următorul meci în data de 19 octombrie, la Cluj, cu Cedevita Olimpija Ljubljana.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Baschet

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.248 secunde