Baschetbalistele Teodora Manea şi Anisia Croitoru au semnat cu CSM Constanţa

217
Conducerea clubului CSM Constanţa a anunţat că a perfectat transferul a două noi baschetbaliste.

Prima dintre ele este Teodora Manea, care, mai mult ca sigur, va fi componentă de bază a formaţiei de pe litoral în noua ediţie a Ligii Naţionale.

Născută în data de 11 iunie 1999, Teodora Manea vine de la FCC Baschet Arad, pentru care a disputat 33 de meciuri. Componentă a lotului naţional din 2016, ea a fost una dintre jucătoarele pe care România s-a bazat atât la naţionala 5 la 5, cât şi la cea de 3x3, remarcându-se în nenumărate partide, şi a contribuit la victoria României din cadrul FIBA 3x3 Women's Series împotriva reprezentativei Lituaniei, turneu disputat, luna aceasta, la Constanţa.

Teodora Manea nu este o necunoscută publicului din Constanţa, ea câştigând titlul naţional cu echipa de 3x3 de pe litoral.

Cea de-a doua baschetbalistă transferată de CSM Constanţa este Anisia Croitoru.

Născută la data de 11 iulie 2003, sportiva are în palmares o Cupă a României şi a făcut parte din lotul campioanei en-titre în sezonul 2021-2022, ACS Sepsi-SIC Sf. Gheorghe.

Componentă a loturilor naţionale de juniori ale României de la U16, Anisia Croitoru este una dintre jucătoarele tinere pe care Constanţa se va baza în perioada următoare. Este campioană naţională cu echipa de baschet 3x3 a Constanţei în sezonul 2022 şi una dintre jucătoarele pe care naţionala 3x3 a României a mizat în campaniile Nations League, fiind prezentă în turneul de la Constanţa, în cadrul 3x3 FIBA Nations League Final.

XXX

Echipa masculină de baschet SCM U Craiova s-a calificat în finala turneului preliminar B din FIBA Europe Cup, după ce a învins-o, cu scorul de 71-55, la Jonava (Lituania), în semifinale, pe Kapfenberg Bulls (Austria). Vineri, 30 septembrie, tot la Jonava, în finala pentru accederea în grupele competiţiei, SCM U Craiova va înfrunta pe BC Kalev/Cramo (Estonia).

România are deja două echipe calificate direct în faza grupelor FIBA Europe Cup, CSO Voluntari, care a pierdut în preliminariile Ligii Campionilor, şi CSM CSU Oradea.

Foto: CSM Constanţa Baschet

Pagina a fost generata in 0.4213 secunde