CSM Constanţa-CSU Neptun a pus România pe harta mondială a baschetului 3x3

146
CSM Constanţa-CSU Neptun a pus România pe harta mondială a baschetului 3x3 - 1-1664103150.jpg

Articole de la același autor

Din 2014, o echipă românească de baschet nu mai ajunsese la un turneu 3x3 World Tour Masters. După ani de muncă în care Constanţa şi-a adjudecat titluri naţionale 3x3, Cupe ale României 3x3 şi o serie de turnee din circuitul Sport Arena Streetball, echipa CSM Constanţa-CSU Neptun a fost prezentă, în week-end, la Utrecht (Ţările de Jos), gazda primului turneu internaţional pentru echipa de la malul mării.

La startul competiţiei, s-au aliniat şapte dintre cele mai bine cotate echipe din clasamentul mondial dintr-un total de 14, unde fac spectacol unii dintre cei mai bine cotaţi jucători ai momentului în baschetul 3x3, la nivel de echipe de club, participările internaţionale fiind un factor important în ranking-ul mondial unde echipele cu prezenţe în turneele internaţionale au acces direct în grupele de pe tabloul principal de la World Tour.

O serie de jucători - Nicu Ciucă, Vitalie Bălan, Christian Chiţu, Cezar Bărăgău, Cristi Mâinea, Alexandru Coconea - au pus umărul la construcţia piramidei 3x3 în Constanţa, însă echipa cu care CSM Constanţa - CSU Neptun s-a prezentat la turneul World Tour Masters de Utrecht a fost formată din Andrei Oprean, Mario Lazăr, Dani Mâinea şi Vlad Corpodean, alături de ei fiind antrenorul Alexandru Olteanu, kinetoterapeutul Alexandru Oltean şi Silviu Băiceanu, director al Clubului Sportiv Universitar Neptun.

Cu o zi infernală pentru grupa de calificare, timpul de refacere dintre meciuri a fost cel mai fatidic factor pentru toate echipele prezente în această grupă. Din cauza vremii nefavorabile, meciurile au fost amânate la o distanţă de cinci ore, după care s-a jucat la foc continuu! Constanţa s-a aflat în postura de echipă calificată în grupele principale, unde, după un timp de 4-5 ore în care trebuia să stea în stand by pentru debut, s-a calificat mai departe înscriind cel puţin 20 de puncte în primele două meciuri: 20-21 cu Veneţia (Italia) şi 21-20 cu Ventspils (Letonia).

„Atitudinea jucătorilor a fost exact cea care ne-a fost etichetă ani la rând: ambiţie, devotament, plăcere pentru joc şi mândrie de a reprezenta România oriunde. Constanţa a fost printre «uriaşi» şi a reprezentat România cu mândrie pentru toată suflarea 3x3 şi pentru toţi cei care privesc baschetul din tribune sau din faţa ecranelor.

Felicitări tuturor jucătorilor care au pus umărul la acest parcurs, felicitări staff-ului tehnic, mulţumiri celor care au fost alături de echipă susţinând-o necondiţionat, de la organizatori la federaţii”, au transmis reprezentanţii CSM Constanţa.

Foto: Facebook / CSM Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5994 secunde