Turneul final al FIBA 3x3 Nations League Under-23, la Constanţa

Bătălii dure sub panou! Tinerele "acvile", învinse de SUA şi Franţa

201
Bătălii dure sub panou! Tinerele

Articole de la același autor

Naţionala feminină a României a fost învinsă în ambele partide susţinute în prima zi a turneului final de baschet FIBA 3x3 Nations League Under-23, eveniment de anvergură care se desfăşoară, în această perioadă, pe arena special amenajată la City Park Mall din Constanţa.

În componenţa Boglarka Biszak, Anisia Croitoru, Teodora Manea şi Anamaria Pop, selecţionata României a cedat fără drept de apel, cu scorul de 10-20, în faţa redutabilei reprezentative a Statelor Unite ale Americii, în primul meci, pentru ca, în al doilea joc, să fie învinsă la mare luptă, scor 13-15, de echipa Franţei U21, eşec în urma căruia tinerele „acvile” au ratat calificarea în sferturile de finală.

În arenă intră selecţionata masculină a României, pentru care joacă Radu Christian Chiţu, Alexandru Coconea, Constantin Aurelian Gavriloaia şi Nicolae Marian Ciucă. Primele adversare ale „vulturilor” sunt formaţiile Japoniei şi Mongoliei U21.

România a reuşit anul trecut să ocupe locul al doilea în finala FIBA 3x3 Nations League la masculin, iar Cristian Mâinea a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei.

XXX

Decizii extrem de importante au fost luate la ultima şedinţă a Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet (FRB).

Astfel, cu unanimitate de voturi, s-a aprobat ca Elena Ionică să fie numită preşedinte al Comisiei de Disciplină, în urma demisiei din această funcţie a lui Leontin de Maio, Dan Calancea a preluat şefia Colegiului Central de Antrenori, în urma încheierii interimatului asigurat de Dan Berceanu, iar Mircea Cristescu a devenit preşedinte al Comisiei de Regulamente FRB.

Tot cu aceeaşi ocazie, s-a decis ca în Supercupa României, programată în data de 27 septembrie, să se joace după regula cu doi sportivi români prezenţi pe teren pe întreaga durată a meciului.

De asemenea, vor fi demarate demersurile pentru includerea baschetului 4x4 pentru clasele din ciclu primar în şcoli, dar şi în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Pentru acest sezon este realizat un proiect pilot pe municipiul Bucureşti, urmând ca acesta să fie extins la nivel naţional.

Cinci cluburi, printre care şi CS Medgidia, au primit afiliere provizorie la FRB, în timp ce memoriul depus de patru părinţi ai unor sportivi doresc să se transfere de la MC Ball Mangalia a fost înaintat Comisiei de Disciplină.

S-au înăsprit şi sancţiunile financiare aplicabile în Liga Naţională masculină. Începând cu noua stagiune, retragerea de pe teren a echipei, fără revenirea la joc, va atrage după sine o penalizare de 10.000 de euro, în timp ce retragerea de pe teren a echipei, cu revenirea la joc în timp regulamentar (trei minute), va fi „taxată” cu 5.000 de euro.

Nu în ultimul rând, s-a aprobat cu unanimitate de voturi organizarea Campionatelor Naţionale Universitare de baschet 3x3, în luna octombrie 2022, responsabilă fiind Svetlana Simion.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Baschet

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8669 secunde