Naţionala feminină de baschet a României, pe locul şase în FIBA 3x3 Women's Series Final 2022

179
Naţionala feminină de baschet a României, pe locul şase în FIBA 3x3 Women's Series Final 2022 - 11-1663583982.jpg

Articole de la același autor

A căzut cortina peste turneul final al FIBA 3x3 Women's Series 2022, competiţie desfăşurată pe arena special amenajată la City Park Mall din Constanţa. La startul întrecerilor, au fost prezente cele mai valoroase opt echipe din circuitul mondial, printre care şi naţionala României.

Distribuită în Grupa A, selecţionata tricoloră, formată din Ancuţa Stoenescu, Alina Podar, Teodora Manea şi Anamaria Pop, a bifat o victorie, 21-19 cu Lituania, şi două înfrângeri, 5-22 cu echipa Canadei şi 6-21 cu Franţa. Clasate pe locul trei în Grupa A, „acvilele” au întâlnit, în faza meciurilor eliminatorii, puternica formaţie a Germaniei, în faţa căreia au cedat cu scorul de 9-18, oprindu-se astfel în sferturile de finală.

Finala FIBA 3x3 Women's Series 2022 a fost în cele din urmă o confruntare între primele două clasate din Grupa A şi a fost adjudecată de Canada, care a reuşit în ultimul act să depăşească selecţionata Franţei, cu scorul de 21-16. Pe tabloul meciurilor eliminatorii, Canada a trecut în semifinale de Germania, scor 21-8, în vreme ce Franţa a adunat două victorii, dispunând pe rând de echipa profesionistă Dusseldorf ZOOS, scor 14-11, iar in semifinale s-a impus în faţa echipei Statelor Unite ale Americii, câştigătoarea Grupei B, cu scorul de 21-18.

Clasament final FIBA 3x3 Women's Series 2022: 1. Canada, 2. Franţa, 3. SUA, 4. Germania, 5. Dusseldorf ZOOS, 6. România, 7. Lituania, 8. Spania.

Cea mai valoroasă jucătoare a circuitului mondial, Michelle Plouffe, a fost declarată MVP şi a intrat în posesia unui cec în valorare de 10.000 de dolari, având linii statistice impresionante.

Reamintim că, pentru prima dată în istorie, FIBA 3x3 a pus la bătaie premii în valoare totală de 279.000 de dolari, echipa Canadei fiind recompensată cu un cec în valoare de 40.000 de dolari pentru titlul cucerit.

XXX

Echipa masculină de baschet 3x3 a României s-a clasat pe locul şase în topul FIBA 3x3 Nations League Final 2022 de la Constanţa, „vulturii” ratând prezenţa în semifinale după ce au cedat la mare luptă în confruntarea din sferturile de finală cu Israel, scor 20-21. Echipa formată din Alexandru Coconea, Christian Chiţu, Nicolae Ciucă şi Aurelian Gavriloaia a încheiat pe locul secund în Grupa A, acumulând o victorie şi o înfrângere în prelungiri, şi s-a oprit în sferturi.

În întrecerea similară feminină, România - în componenţa Teodora Manea, Anamaria Pop, Boglarka Biszak şi Anisia Croitoru - s-a clasat pe locul 11, după ce a acumulat doua înfrângeri în Grupa B şi a ratat accesul în faza meciurilor eliminatorii.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Baschet

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8663 secunde