Grupă accesibilă pentru echipa naţională de fotbal feminin a României în preliminariile EURO 2025

181
Grupă accesibilă pentru echipa naţională de fotbal feminin a României în preliminariile EURO 2025 - romania-fete-1709649730.jpg

Articole de la același autor

Echipa naţională de fotbal feminin a României a fost repartizată, alături de selecţionatele Bulgariei, Kazahstanului şi Armeniei, în Grupa C4 a preliminariilor Campionatului European din 2025 găzduit de Elveţia, informează site-ul oficial al FRF.

Primele două meciuri din grupă se vor disputa în perioada 1-9 aprilie.

Echipele naţionale au fost împărţite în urne în funcţie de ligile valorice în care s-au clasat la finalul primei ediţii a Ligii Naţiunilor. Astfel, România a fost cap de serie în Liga C, fiind echipă retrogradată din Liga B în urma parcursului din Liga Naţiunilor.

În calificări, similar cu parcursul din Liga Naţiunilor, echipele concurează în grupe a câte trei (Liga C) sau patru, cu şase meciuri programate în perioada aprilie-iulie 2024, fiecare echipă urmând a disputa un meci acasă şi unul în deplasare împotriva tuturor celorlalte adversare din grupa ei.

Primele două clasate din grupele Ligii A (locurile 1 şi 2) se vor califica direct la turneul final din iulie 2025, alăturându-se ţării gazdă, Elveţia (care va concura în Liga B, deşi calificarea lor automată este asigurată). Celelalte şapte locuri rămase vor fi decise în două runde de play-off, programate în octombrie şi noiembrie/decembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3346 secunde