Liga Națională de handbal masculin, etapa a III-a

Haideți la Sală! HC Dobrogea Sud țintește primul succes pe teren propriu

264
Haideți la Sală! HC Dobrogea Sud țintește primul succes pe teren propriu - hcdobrogeacspolitimisoara9-1473696222.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța joacă, astăzi, de la ora 19, la Sala Sporturilor, împotriva celor de la AHC Adrian Petrea Reșița, într-o partidă contând pentru etapa a lll-a a Ligii Naționale.

Gazdele antrenate de sârbul Djordje Cirkovic își doresc foarte mult să obțină prima victorie de pe teren propriu din istorie, însă sunt conștienți de faptul că reșițenii nu pot fi subestimați. Din păcate, HC Dobrogea nu se va putea baza pe serviciile pivotului muntenegrean Mladen Rakcevic, care a fost operat la menisc din pricina unor probleme mai vechi și va lipsi cel puțin o lună. Un lucru bun este însă revenirea interului stâng Dusko Celica, bosniacul având șansa să bifeze primele minute în tricoul dobrogenilor.

"Ne așteaptă o partidă foarte dificilă. Trebuie să rămânem concentrați pe toată durata meciului și să fructificăm cât mai multe acțiuni posibile. Și ei au pierdut în prima etapă la un gol diferență, în fața celor de la Odorhei, dar au demonstrat că formează un colectiv puternic. După cum a început sezonul competițional, nu mai putem fi siguri de nimic. CSM București a pierdut acasă cu HC Vaslui, Steaua a terminat la egalitate cu CSM Focșani. Echipe care pe hârtie erau clar favorite nu reușesc să se impună. Dintre toate, Dinamo a început cel mai bine și va fi foarte greu de oprit în acest sezon. Va fi un drum lung și se poate întâmpla orice. HC Dobrogea a demonstrat că este o echipă valoroasă și vom crede în șansa noastră până la capăt", a declarat președintele-jucător Ionuț "Rudi" Stănescu.

Cele două echipe sunt vecine de clasament, ambele înregistrând în primele două runde câte o victorie și un eșec. HC Dobrogea a fost învinsă pe teren propriu, scor 25-26, de către Politehnica Timișoara, și a învins în deplasare, scor 33-22, pe CSM Făgăraș. În schimb, oaspeții de astăzi au pierdut la limită, acasă, scor 25-26, partida cu HC Odorhei și s-au impus în fața celor de la CSU Suceava, cu 26-24.

"Băieții au trecut cu bine peste partida din prima etapă, cu Timișoara. Am avut și norocul de un adversar facil în următoarea rundă și am putut să ne recăpătăm rapid moralul", a completat fostul internațional.

v v v

Vineri, 16 septembrie, la ora 17, tot în Sala Sporturilor, va lua startul în liga secundă și echipa a doua a clubului, AHC Dobrogea Sud Constanța ll, care va întâlni pe ACS Atletico Alexandria.

"Vom fi cu ochii și pe ce se întâmplă în liga secundă. Acolo vor evolua jucătorii de perspectivă ai clubului, handbaliști care au nevoie de minute de joc pentru a crește. Sunt mulți băieți talentați care, în maxim doi ani, pot fi titulari la prima echipă. Regulamentul spune că putem folosi jucătorii în ambele ligi, cu mențiunea să nu evolueze în două partide, în aceeași zi. Nu avem niciun interes să îi folosim pe Angelovski sau Cutura în liga secundă și să câștigăm toate partidele la zeci de goluri diferență. Noi vrem se oferim celor tineri un mediu în care să progreseze", a conchis Ionuț Stănescu.

Cei care doresc să-și încurajeze favoriții își pot achiziționa biletul de acces contra sumei de 10 lei. Pentru cei care nu au posibilitatea de a ajunge la Sala Sporturilor, partida va putea fi urmărită pe postul de televiziune Digi Sport 2.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6255 secunde