HC Dobrogea Sud forţează calificarea în grupele EHF European League

200
HC Dobrogea Sud forţează calificarea în grupele EHF European League - hcdobrogea-1600700379.jpg

Articole de la același autor

După mega-duelurile cu Magdeburg, din 2017, și Porto, din 2019, HC Dobrogea Sud este gata să înfrunte un alt adversar de calibru: Sporting Lisabona, miza „dublei” cu portughezii fiind calificarea în grupele EHF European League, ceea ce ar însemna revenirea Constanţei în lumea bună a handbalului continental.

Meciul HC Dobrogea Sud - Sporting Lisabona se joacă, deseară, de la ora 19.45, la Sala Sporturilor și va fi arbitrat de brigada croată Tomislav Cindric/Robert Gonzurek; observator EHF: Ion Șerbu.

„Este cea mai importantă «dublă» din istoria acestui club. O accedere în grupe ar însemna foarte mult pentru orașul nostru, pentru noi și pentru handbalul masculin românesc. Sporting este favorită, dar consider că avem maturitatea și tăria de caracter să reușim calificarea. Vrem o performanță istorică”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

Handbaliştii constănţeni au efectuat, aseară, de la ora 19.00, ultima sesiune de pregătire, cu speranţa că vor trece cu bine peste acest prim test dificil şi vor lua o opţiune serioasă în vederea calificării.

XXX

La rândul lor, lusitanii au sosit pe litoral în noaptea de duminică spre luni, s-au cazat în Mamaia, iar antrenamentul de acomodare l-au susţinut, după-amiază, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor.

Unul dintre cei mai titrați jucători ai echipei portugheze este centrul spaniol Carlos Ruesga Pasarin (35 de ani), campion mondial în 2013, campion al Ungariei cu Veszprem și al Spaniei cu FC Barcelona. S-a transferat la Sporting în 2016 şi a cucerit în tricoul „leilor” două titluri de campion al Portugaliei și Challenge Cup în 2017.

„Meciul din România este foarte important. Știm că va fi dificil, ca toate meciurile din Europa, dar va trebui să fim foarte buni în toate aspectele jocului și să câștigăm. Chiar dacă primele partide oficiale din acest sezon au fost împotriva unor adversari mai puțin puternici, e bine că am exersat relațiile de joc. Dar, să nu uităm că se joacă în două manșe. Totul va fi decis în palatul «Joao Rocha»”, a declarat Carlos Ruesga, pentru sporting.pt. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5468 secunde