HC Dobrogea Sud, la a doua victorie consecutivă în Liga Naţională

233
HC Dobrogea Sud, la a doua victorie consecutivă în Liga Naţională - hcds-1600272389.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a început perfect sezonul din Liga Naţională. După ce, marţi, au trecut de HC Bacău, constănţenii au demolat-o, ieri pe nou-promovata Magnum Botoşani, într-o partidă care s-a disputat tot la Sfântu Gheorghe.

Elevii lui Djordje Cirkovic au început perfect meciul cu Magnum Botoşani şi au făcut o primă repriză impecabilă. Cu portarul Ionuţ Iancu într-o mare formă şi cu o linie de 9 metri care a turat „motoarele” la maxim, HCDS conducea la pauză cu incredibilul scor de 19-6.

Partea a doua a început în forţă, iar scorul a urcat până la 21-6 pentru elevii lui Cirkovic. Simțind că nu le poate scăpa victoria, jucătorii formației constănțene au mai slăbit ritmul, iar în minutul 50, echipa din Botoșani s-a apropiat la 11 goluri, scor 15-26, apoi la 10 goluri,16-26, pentru ca, la final, Dobrogea Sud să câștige cu 29-17.

Astăzi, începând cu ora 14.00, HCDS va juca, în etapa a treia, cu CSM Reşiţa. Formaţia de la malul mării îşi doreşte să continue parcursul foarte bun şi să plece de la Sfântu Gheorghe, gazda acestui prim mini-turneu, cu maximum de puncte.

XXX

Marţi, HCDS a jucat cu HC Bacău, o formaţie redutabilă pe care „delfinii” au reuşit să o răpună. La trei zile după ce i-au chinuit pe dinamoviști în semifinalele Cupei României, jucătorii lui Alexandru Acsinte au avut o evoluție solidă și contra constănţenilor.

Constanţa a condus cu 5-2 după 14 minute, dar a fost 10-10 la pauză, Rotaru, Crnoglavac și Sterhel ținând în joc Bacăul, alături de portarul Saldatsenka.

Alexandru Andrei a reușit două goluri consecutive la 15-14 și echipa constănţeană s-a desprins la 17-14, în minutul 47. Tot Andrei a dus pe HCDS la 21-17 în minutul 56, ultimul gol marcat dintr-un 7 metri scos de revelația partidei, tânărul conducător de joc Gabriel Ilie, titularizat de Djordje Cirkovic în repriza secundă.

Și totul pe fondul paradelor în serie ale „îngerului păzitor” Ionuț Iancu, încă o dată senzațional. Acesta a avut cinci intervenții în ultimele opt minute, dintre care trei consecutive în inferioritate numerică, la 20-17, când s-a scris istoria partidei.

Servit de Nistor, Gabi Ilie a parafat victoria cu o aeriană superbă: 22-19 scor final.

„Mă așteptam să fie un meci greu, după finala pierdută cu Dinamo, dar nu chiar așa. E devreme pentru o analiză, dar e clar că avem încă probleme: trei aruncări de la 7 metri ratate, multe ratări 1 la 1 cu portarul, ideea de joc în atac și concentrarea. Sunt probleme, dar vom rezolva.

În repriza a doua, am schimbat cu Gabi Ilie în centru, cel mai tânăr inter al nostru. Astăzi (n.r. - marţi), a fost cel mai deștept, a făcut ce trebuie pentru echipă. Eu zic că el este omul meciului”, a declarat, imediat după meci, antrenorul Djordje Cirkovic. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5519 secunde