HC Dobrogea Sud, invincibilă în partidele amicale. "Mai sunt lucruri de pus la punct"

317

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța a obținut două succese în partidele amicale disputate la sfârșitul săptămânii trecute, rămânând neînvinsă în această perioadă de pregătire.


Revenită la Constanța după un cantonament de două săptămâni în Slovenia, formația antrenată de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic a înfruntat, vineri seară, în Sala Sporturilor, pe Dunărea Călărași, formație ce termină an de an în primele opt formații ale Ligii Naționale. Adversare frecvente în partidele de pregătire, cele două echipe n-au lăsat să se vadă faptul că însă se află în vacanță. Au arătat determinare și nu s-au sfiit să pună osul la treabă. Mărturie stau numeroasele eliminări arătate, în special, în tabăra oaspeților.


Începutul de meci a aparținut dunărenilor, care au condus pe tabelă chiar și la cinci goluri, însă constănțenii au strâns rândurile, au schimbat liniile, iar rezultatele au început să se vadă. De la 5-10, la jumătatea primei reprize, pauza îngheța tabela la egalitate, scor 15-15.


În partea secundă, aveam să consemnăm primul moment când HCDS trecea în avantaj, în chiar prima fază a reprizei. Din acel moment, dobrogenii nu au mai cedat inițiativa și s-au impus, la final, cu 36-31. 


Trebuie să remarcăm jocul aproape perfect al extremei stânga Vencel Csog, dar și al nou-veniților Irakli Chikovani și Marius Mocanu. Un alt transfer reușit în această vară, portarul Viacheslav Saldatsenka și-a împărțit minutele între buturi cu ceilalți doi "gardieni" ai Constanței, Dan Vasile și Nikola Mitrevski. Nu au evoluat din motive de precauție, Nemanja Mladenovic, nerefăcut complet după operația din luna mai, dar nici noua achiziție, croatul Janko Kevic, rămas în urmă cu pregătirea fizică.


Sâmbătă, constănțenii au mers la Călărași, acolo unde au înfruntat nou-promovata Știința Bacău. Meciul nu a fost pe tot parcursul celor 60 de minute la îndemâna HCDS-ului, care s-a impus cu 43-27 (20-16). Și de această dată, un mare atu al constănțenilor l-a consemnat valoarea băncii de rezervă. Pe fiecare post în parte evoluează doi jucători la fel de buni. Nu sunt puține persoane care afirmă faptul că la capitolul "portari", "pivoți", "inter dreapta" - HC Dobrogea Sud este superioară tuturor echipelor din România.


"Dunărea Călărași a fost un adversar puternic. Din păcate, ne-au lipsit și doi jucători. De asemenea, se pare că și-a spus cuvântul și faptul că o parte dintre jucători au donat sânge cu o zi înainte. Știința Bacău este o echipă tânără, fără prea multă experiență, care a făcut o figură frumoasă atât timp cât a putut ține ritmul. Pentru noi fiecare victorie contează, fiindcă formează o mentalitate de învingători. Per total, echipa s-a mișcat bine pentru această perioadă a pregătirii. Bineînțeles că mai sunt lucruri de pus la punct, și sperăm să le rezolvăm la timp", a declarat Ionuț "Rudi" Stănescu.


Astăzi, HCDS va pleca spre Macedonia, la Sluga, acolo unde va participa la un puternic turneu amical. Acolo va avea de înfruntat formațiile Alingsas HK (Suedia), RK Zelejnicar (Bosnia Herțegovina) și HC Struga. Primul meci oficial este programat pe 25 august, atunci când HC Dobrogea Sud va întâlni pe Dinamo București, în Supercupa României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5976 secunde