Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului

Concurs Horia Tecău, blocat în drumul către optimi

558

Articole de la același autor

Perechea Horia Tecău (România) / Lucas Arnold Ker (Argentina) a ratat calificarea în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care se desfășoară, în această perioadă, pe terenurile de la Melbourne.
Tenismanul constănțean și partenerul său au fost eliminați, în turul doi, de favoriții nr. 3, Lukas Dlouhy (Cehia) / Leander Paes (India), care s-au impus, sâmbătă, în două seturi, scor 7-5, 6-3.
În schimb, cuplul Monica Niculescu (România) / Yung-Jan Chan (Taiwan) a acces în optimi, după ce a trecut, în runda secundă, de dublul cap de serie nr. 11, format din rusoaicele Alla Kudryavtseva și Ekaterina Makarova.
Monica și coechipiera sa au obținut cea de-a doua victorie în minimum de seturi la Aussie Open, 6-4, 6-4, iar în faza următoare, le vor întâlni pe favoritele nr. 6, Lisa Raymond (SUA) și Rennae Stubbs (Australia).
Clasată pe locul doi mondial de simplu feminin și finalistă a ediției precedente a Open-ului de la antipozi, rusoaica Dinara Safina a abandonat, ieri, în meciul din optimi, contra Mariei Kirilenko, din cauza unei accidentări la picior. Safina s-a retras de pe teren după o oră de joc, la scorul de 5-4 în favoarea adversarei.
La masculin, nici Juan Martin Del Potro nu a avut mai mult succes, tenismanul argentinian eșuând în tentativa de a-și trece în palmares cel de-al doilea titlu consecutiv de Grand Slam, fiind eliminat, în optimi, de Marin Cilic. În vârstă de 21 ani, croatul s-a impus în cinci seturi, scor 5-7, 6-4, 7-5, 5-7, 6-3, la capătul unui
meci-maraton, care a durat aproape cinci ceasuri.
Altfel, "giganții" Rafael Nadal (Spania) și Andy Murray (Scoția) se vor înfrunta în sferturi, după ce i-au învins, în optimi, pe Ivo Karlo-vic, respectiv John Isner.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.77 secunde