În grafic! "Aerobicii" constănţeni, calificaţi în finalele Mondialelor din Portugalia

185
În grafic!

Articole de la același autor

Prima zi de concurs, primele calificări în finale ale sportivilor români la cea de-a 17-a ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastică aerobică de la Guimaraes (Portugalia). Ca de fiecare dată, constănţenii sunt la înălţime şi vizează podiumul de premiere!

Deşi debutantă în întrecerea seniorilor, Daria Mihaiu şi-a stăpânit bine emoţiile la individual feminin şi, cu 19.400, s-a calificat de pe locul al treilea în disputa pentru medalii, fiind devansată de Anastasiia Kurashvili (Ucraina; 19.750) şi de Maelys Lenclos (Franţa; 19.700).

La trio, întrecerea a fost foarte echilibrată, diferenţa între primele trei clasate fiind mai mică de 0,2 puncte. Cu 20.188, Miruna Iordache, Daniel Ţavoc şi Gabriel Bocşer (băieţii fiind legitimaţi la CS Farul Constanţa) s-au clasat pe locul al treilea, după campionii mondiali din 2021, Antonio Papazov, Tihomir Barotev şi Darina Pashova (Bulgaria; 20.355) şi reprezentanţii Ungariei (Daniel Bali, Fanni Mazacs, Balazs Farkas), notaţi cu 20.338.

Finală la trio şi pentru Claudia Gheorghe, Leonard Manta (CS Farul) şi Antonio Surdu (CSS 1 Constanţa), care, cu 19.577, au ocupat locul şapte.

Locul al treilea şi la aerobic dance pentru reprezentanţii României. Sandra Dincă, Mihai Alin Popa, Leonard Manta (CS Farul), Antonio Surdu (CSS 1), Daria Mihaiu, Sarmiza Niculescu, Mirela Frîncu şi Darius Branda au primit pentru evoluția lor 17.400 puncte, fiind devansați de Coreea de Sud (17.900) şi de Ungaria (17.750), informează Federaţia Română de Gimnastică.

În clasamentul intermediar pe echipe, România se află pe primul loc, cu nouă puncte, urmată de Ungaria (11 p) şi de Italia (12 p).

Pentru gimnaştii antrenaţi de Maria Fumea şi Mădălina Cioveie, urmează calificările la individual masculin (Gabriel Bocşer), cuplu (Sarmiza Niculescu/Darius Branda şi Sandra Dincă/Mihai Alin Popa) şi grup (Gabriel Bocşer, Mihai Alin Popa, Leonard Manta, Antonio Surdu, Daniel Ţavoc). Ultimele finale vor avea loc sâmbătă, 18 iunie.

România participă cu 12 sportivi la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Guimaraes.

XXX

Sportiva română Amalia Lică a cucerit medalia de aur în finala de la măciuci din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică ritmică-junioare de la Tel Aviv (Israel). Românca a fost notată cu 30,100 şi le-a devansat în clasamentul final pe Liliana Lewinska (Polonia; 29,100) şi pe Kamila Gafarova (Azerbaidjan; 28,550).

La panglică, unde obţinuse cea mai mare notă în calificări, Amalia Lică a terminat finala pe locul cinci, cu 27,750 puncte, la egalitate cu a patra clasată, Anna-Maria Shatokhin, din Germania.

De asemenea, Christina Drăgan şi-a adjudecat bronzul în finala de la minge, cu 30,700 puncte, iar în finala de la cerc, s-a clasat pe ultimul loc, opt, cu 27,750 puncte.

România a mai câştigat medalia de argint în concursul pe echipe al junioarelor.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică / Romanian Aerobic Gymnastics

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5529 secunde