În leagănul gimnasticii româneşti! Cantonament interactiv organizat de federaţie la Oneşti

260
În leagănul gimnasticii româneşti! Cantonament interactiv organizat de federaţie la Oneşti - 1-1646225513.jpg
Gimnaste, antrenori şi lectori au participat cu succes, timp de o săptămână, la Oneşti, la primul cantonament interactiv organizat şi susţinut financiar de Federaţia Română de Gimnastică.

Junioarele III (9-10 ani) au păşit cu emoţie în leagănul gimnasticii româneşti de la Oneşti, dar zi după zi, la cele două antrenamente, au căpătat mai multă încredere, iar antrenorii care le-au însoţit au regăsit motivaţia şi bucuria de a se afla în sală pe drumul performanţei.

La cantonament, au participat 24 de gimnaste de la cluburi afiliate la Federaţia Română de Gimnastică - LPS Cetate Deva, CSS Steaua, CSA Steaua, CS Dinamo, CSS Viitorul Bucureşti, CSS Viitorul Cluj, CSM Arad, CSM Cluj, CSS 1 Constanţa, SCM Bacău, CSM Oneşti, CSS Bârlad, CSS Focşani, CSM Buzău, CS Nadia Oneşti, CSS 2 Bucureşti, CSS Sibiu şi CSS 1 Timişoara.

De asemenea, în Aula Bibliotecii din Oneşti, pusă la dispoziția cursanţilor de primarul Laurenţiu Neghină, antrenorii au participat la cursuri teoretice cu elementele abordate la fiecare aparat în parte.

„Primul cantonament interactiv de la Oneşti s-a încheiat cu succes, toată lumea pleacă acasă cu foarte multă informaţie: gimnastele cu multe elemente învăţate şi obiective pentru etapa următoare, antrenorii cu multe lucruri de studiat şi de realizat, dar cu toţii mulţumiţi şi motivaţi de dorinţa de a fi mai buni.

Deși foarte dens ca activităţi, cantonamentul a aprins flacăra în ochii oamenilor şi le-a reamintit că împreună este mai uşor.

Mulţumiri CSM Oneşti pentru organizarea impecabilă, în special doamnei Ingrid Istrate, şi lectorilor Mariana Ristea, Liliana Cosma, Cătălin Meran şi Ciprian Hegyi.

Felicitări tuturor, spor la treabă în continuare!”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, directorul tehnic Corina Moroşan.

Evenimentul de la Oneşti a fost organizat cu numai o lună înaintea startului Campionatelor Naţionale pentru junioare III şi II, programate între 28 martie şi 2 aprilie, după modelul cantonamentului pentru junioare de la Tirrenia (Italia) al European Gymnastics.

XXX

Campioana olimpică din 1984 Simona Păuca s-a antrenat la Deva pentru succesul de la Los Angeles, dar participarea ca antrenor în sala de la Oneşti a impresionat-o şi-şi doreşte să repete experienţa.

„Acest curs a reprezentat pentru fetiţe o oportunitate de a învaţa elemente noi, de a se împrieteni cu sportive de la alte cluburi şi de a progresa, iar pentru antrenori, posibilitatea de a înţelege mai bine tehnica, un progres în ceea ce priveşte asistarea sportivelor la învăţarea elementelor noi.

Aceste cantonamente interactive sunt deosebit de necesare pentru gimnaste, deoarece îşi dezvoltă noi perspective asupra elementelor”, a declarat fosta campioană olimpică Simona Păuca, în prezent antrenoare.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Pagina a fost generata in 0.31 secunde