Jucătorii constănțeni de squash, în careul de ași al Cupei României

429
Jucătorii constănțeni de squash, în careul de ași al Cupei României - jucatorii-1477066153.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, la Timișoara, a avut loc cea de-a patra ediție a Cupei României la squash, competiție organizată de Federația Română de Squash, alături de Clubul Sportiv Helios. 


Cei mai buni 32 de jucători din România s-au întrecut în proba masculină, printre care și cinci sportivi de la ACS Squash West Side Constanța: Horia Naumescu, Răzvan Turlea, Alin Averchi, Marian Câmpean și Ilie Petre. 


Pentru prima dată în istoria competițiilor naționale, în careul de ași au reușit să se califice doi sportivi din Constanța. Din nefericire, ambii au fost învinși și au ratat șansa de a ridica trofeul. Ilie Petre a fost învins de favoritul numărul 1 al turneului, Andrei Luchian, scor 1-3, iar Alin Averchi a pierdut în fața lui Teodor Ristea, favorit numărul 2, în set decisiv, scor 2-3. În finala mică, cei doi jucători de la ACS Squash West Side Constanța au oferit un meci foarte echilibrat și spectaculos, terminat cu victoria lui Ilie Petre, scor 3-1. 


În finala mare a Cupei României, Teodor Ristea a produs surpriza, învingându-l pe Andrei Luchian în cinci seturi, scor 3-2. Luchian nu mai pierduse o partidă oficială de aproape un an! 


Pentru performanța sa, Teodor Ristea a fost recompensat cu 600 de lei, finalistul a primit 480 de lei, iar ultimul loc pe podium a fost premiat cu 380 de lei. 


Competiția feminină a fost dominată de jucătoarele din București, singura intrusă printre cele trei jucătoare legitimate la ACS Squash București fiind junioara Alexandra Bardac, de la West Side Constanța. Din păcate, jucătoarea de la malul mării s-a clasat pe locul patru, după ce a pierdut finala mică, scor 1-3, în fața Ana-Mariei Anghel. Competiția a fost câștigată de Florentina Constantinescu, după un succes în cinci seturi împotriva colegei de club Alexandra Iordan, scor 3-2. 


Arbitrul principal Lucian Ionescu a decis ca partida dintre Marcel Răsădean și juniorul Bogdan Vasile să fie premiată pentru cel mai disputat duel al turneului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5541 secunde