Jucătorii de la HC Dobrogea Sud, victorioși în preliminariile Europenelor

545
Jucătorii de la HC Dobrogea Sud, victorioși în preliminariile Europenelor - jucatorii-1555090499.jpg

Articole de la același autor

Acest week-end este unul fără meciuri în Liga Națională de handbal masculin, datorită partidelor din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2020, acolo unde cluburile din țară și-au trimis mândre jucătorii. 


De la HC Dobrogea Sud Constanța au evoluat, miercuri și joi, doi jucători. Portarul Ionuț Iancu (un gol) și extrema stângă Vencel Csog au pus umărul la victoria României contra Lituaniei, scor 28-23, la Târgoviște, iar tricolorii rămân cu șanse, cel puțin teoretice, la calificarea la turneul final din Austria, Norvegia și Suedia. În celălalt duel al grupei, Portugalia a învins, surprinzător, Franța. 
Turneul final din 2020 va fi primul cu 24 de echipe calificate, iar alături de cele trei gazde ale competiției se regăsește și campioana ediției trecute, Spania. 
Se vor califica primele două clasate din fiecare grupă, alături de cele mai bune patru țări clasate pe locul trei în grupele lor. Pentru acest lucru, România are nevoie de un golaveraj mult mai bun, fiind după trei runde pe locul șase, din cele opt formații de pe locul trei. 


Stevan Vujovic - gură de tun 
Interul stânga Stevan Vujovic a marcat cinci goluri în victoria de senzația a Muntenegrului, scor 32-31, împotriva campioanei mondiale Danemarca. La această partidă, a fost omagiat fostul pivot al Constanței, muntenegreanul Mladen Rakcevic (37 de ani), care și-a anunțat retragerea din echipa națională, după 82 de prezențe. Rakcevic a evoluat între 2014 și 2018 la HCM și HCDS Constanța. 
Velko Markoski și Nikola Mitrevki au evoluat în victoria Macedoniei în Islanda, scor 34-33, Dejan Malinovic a evoluat în victoria Bosniei în fața Finlandei, 30-26, iar bielorusul VIacheslav Saldatsenka s-a impus cu naționala Belarusului în Cehia, scor 31-30. Aproximativ 8.000 de oameni au văzut pe viu partida de la Belgrad, dintre Serbia și Croația, încheiată la egalitate, scor 25-25. Pentru Serbia, Nikola Crnoglavac a marcat două goluri, în timp ce Zoran Nikolic a rămas pe bancă. 
"Au fost meciuri extraordinare, iar băieții noștri au fost la înălțime. Au avut numai victorii, doar Serbia nu a câștigat, dar egalul acesta e cât o victorie, pentru că au șanse mari de calificarea acum. Sperăm ca toți să revină acasă sănătoși, fără accidentări și să continuă ce am început în play-off, cu victorii ca în prima etapă", a declarat Branko Angelovski, team managerul HC Dobrogea Sud. 


XXX 
Miercuri, 17 aprilie, de la ora 17.30, la Sala Sporturilor, HC Dobrogea Sud va întâlni pe CSM București, în etapa a doua a play-off-ului Ligii Naționale, Grupa A. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3217 secunde