Liga Naţională de baschet masculin

La foc automat! Săptămână cu patru meciuri pentru „Gladiatorii din Tomis”

203
La foc automat! Săptămână cu patru meciuri pentru „Gladiatorii din Tomis” - lafoc2-1615819605.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun Constanța îşi reia meciurile din Liga Națională. În perioada 16-20 martie, „Gladiatorii din Tomis” participă în turneul de la Voluntari, unde vor susține patru meciuri: trei programate în cadrul turneului și o restanță cu U-BT Cluj-Napoca.

În primul duel, care se va desfăşura marți, 16 martie, de la ora 17.00, la sala „Gabriela Szabo”, formaţia antrenată de Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vladimir Mihai va înfrunta pe U-BT Cluj-Napoca, miercuri, 17 martie, de la ora 17.30, adversară va fi Steaua București, iar vineri, 19 martie, de la ora 20.00, constănţenii vor da piept cu formaţia gazdă, CSO Voluntari, care ţinteşte un loc pe podium.

În fine, sâmbătă, 20 martie, de la ora 17.00, BC Athletic Neptun Constanța va mai juca încă o dată cu U-BT Cluj-Napoca, restanţa amintită, o misiune infernală, ardelenii fiind în cursa pentru titlu.

Primele trei meciuri vor fi televizate pe Digi Sport și Look Sport, iar restanța cu U Cluj va putea fi urmărită pe FRB TV.

XXX

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa, Andrei Talpeş, este de părere că baschetul românesc are nevoie de reprezentativitate în acest an în care federaţia îşi alege conducătorii.

„Este firesc ca alegerea conducătorilor federaţiei pentru următorii patru ani să fie făcută de cât mai mulţi votanţi. Este, probabil, prima dată când există o concurenţă reală în lupta pentru postul de preşedinte al FRB.

Transparenţa este un subiect foarte important şi suntem într-un moment în care este foarte necesar să fim transparenţi şi în baschet.

Analizând statutul FRB, am constatat că dreptul de vot este condiţionat de trei factori:

- obiectivi: calitatea de membru afiliat definitiv şi lipsa datoriilor către federaţie;

- discriminatoriu pentru asociaţiile judeţene şi limitativ în condiţii de pandemie pentru multe cluburi: necesitatea de înscriere şi participare în competiţii organizate de federaţie.

Consider că statutul este cel mai important act al unei entităţi şi trebuie respectat. Când acesta nu mai corespunde realităţii, acesta trebuie schimbat/adaptat prin decizia majorităţii.

Având în vedere cele de mai sus, am transmis Federaţiei Române de Baschet, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa, solicitarea de a face publică lista actuală a celor care au drept de vot la Adunarea Generală Ordinară de Alegeri convocată pentru 15 aprilie.

De asemenea, adresez Federaţiei Române de Baschet solicitarea de a clarifica situaţia dreptului de vot al asociaţiilor judeţene şi a Municipiului Bucureşti, în raport cu prevederile statutului în vigoare. Consider că această informaţie este de interes public şi este responsabilitatea federaţiei de a proceda cu maximă transparenţă în organizarea alegerilor”, a declarat Andrei Talpeş.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3286 secunde