Până pe 9 mai

LPS îi are oaspeți pe partenerii bulgari din proiectul "Două școli europene pentru viitorii campioni"

3478
LPS îi are oaspeți pe partenerii bulgari din proiectul
O delegație din Bulgaria a Școlii Sportive "Georgi Stoykov Rakovsky" din Dobrici se află, zilele acestea, la Constanța, ca oaspete a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" CSS. Între cele două unități de învățământ se derulează un parteneriat "Comenius", care a început în septembrie 2009 și se încheie în iulie 2011. Proiectul sportiv se intitulează "Două școli europene pentru viitorii campioni", iar primul work-shop s-a desfășurat acum, la sediul liceului constănțean. Echipa "Comenius" din Bulgaria a venit cu 25 de persoane, grup condus de directorul școlii din Dobrici, Nykolay Dyakov.
Întâmpinați de directorul LPS, prof. Andrei Szemerjai, și de Gabriela Iurov (profesor de limba engleză, coordonatorul proiectului), oaspeții au aflat, în deschiderea work-shop-ului, de la trei elevi ai liceului constănțean, câteva date în limba engleză despre Constanța și România. Astfel, Oana Ganera (clasa a XI-a) a expus obiectivele parteneriatului sportiv, Andreea Manole (clasa a XII-a) a făcut cunoscut sistemul educațional din România, iar Cosmin Ganera (clasa a X-a) a realizat o prezentare în power-point a țării și a județului.
Apoi, oaspeții de la "Georgi Stoykov Rakovsky" au avut surpriza ca profesoara de limba română Nicoleta Condrat să le descrie în limba bulgară atât resursele materiale ale LPS (clădiri, baza sportivă, baza didactică, parcul auto), cât și parteneriatele comunitare, proiectele europene de dezvoltare școlară și programele de cooperare. De asemenea, delegația din țara vecină a aflat rezultatele actualilor și foștilor elevi ai LPS-ului tot în limba bulgară.
Reprezentanții școlii sportive din Dobrici vor rămâne la Constanța până duminică, 9 mai, perioadă în care se vor antrena la stadionul "Farul" și în sălile de la LPS și vor susține mai multe întâlniri bilaterale la lupte, haltere, atletism și fotbal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7331 secunde