Barajul de calificare la Campionatul Mondial 2019

Macedonenii ne iau de sus! Handbaliștii, în "infernul" de la Skopje

284
Macedonenii ne iau de sus! Handbaliștii, în

Articole recomandate

Naționala masculină de handbal a României a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru barajul cu Macedonia pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019, tricolorii fiind implicați în ultimele zile în pregătiri pentru două meciuri pe care le consideră "destul de complicate".

Extremele Valentin Ghionea și Marius Sadoveac au declarat că atât partida de la Skopje, cât și cea de la Cluj sunt în egală măsură importante, chiar dacă jucarea ultimului meci acasă aduce mici avantaje.

"E o dublă destul de complicată, pentru că Macedonia este una dintre echipele care participă frecvent la campionate europene, mondiale. Și atmosfera acolo este un pic grea, au suporteri înfocați, dar sperăm să trecem cu brio peste partida de acolo", a declarat Ghionea, citat de Agerpres.

Avantajele naționalei ar putea fi unitatea de grup și faptul că ar putea întâlni pe teren o reprezentantă a Macedoniei ceva mai relaxată la gândul că echipa României nu este o obișnuită a turneelor finale.

"Macedonenii au declarat presei lor că au avut noroc că au «căzut» cu România, dar noi vom intra pe teren să încercăm să ne calificăm", a mai spus Ghionea.

La rândul său, Marius Sadoveac a afirmat că echipa este foarte concentrată înaintea meciului de la Skopje.

"Nu am mai reușit să ne calificăm la CM din 2011 și ne dorim foarte mult. Macedonia pornește cu prima șansă, deoarece este nelipsită de la campionatele mondiale și europene, are o experiență mult mai mare pe plan internațional. Au și jucători care evoluează la echipe foarte bune din Europa. Dar întotdeauna există surprize", a spus Sadoveac.

v v v

Selecționerul naționalei României, spaniolul Xavier Pascual, a convocat un lot de 23 de jucători pentru barajul cu Macedonia, doi dintre aceștia fiind legitimați la AHC Dobrogea Sud Constanța: Vencel Csog și Dragoș Soare.

Prima manșă a duelului va avea loc pe 10 iunie, la Skopje (ora 21.30), în timp ce revanșa e programată pe 13 iunie, de la ora 18.30, în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4927 secunde