Maria Boldor a cucerit medalia de bronz la „Mondialul” de scrimă! Floreta feminină, pe podium după 19 ani

238
Maria Boldor a cucerit medalia de bronz la „Mondialul” de scrimă! Floreta feminină, pe podium după 19 ani - mariaboldor-1658320583.jpg

Articole de la același autor

Maria Boldor a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt) fiind prima astfel de performanță reușită de floreta feminină în ultimii 19 ani.

Sportiva din România a fost învinsă în semifinale de franțuzoiaca Ysaora Thibus cu scorul de 3-15. Maria nu a reușit să țină pasul cu adversara sa, decât în startul disputei, când era condusă cu 2-3.

Până în faza semifinală, Maria Boldor a trecut cu 15-3 de Kelleigh Ryan (Canada), 15-7 de Alina Poloziuk (Ucraina), 15-7 de Eleanor Harvey (Canada) și 15-12 de Pauline Ranvier (Franța).

„După 19 ani de așteptare, vârful floretei Mariei a oprit timpul. Picioarele au purtat-o de la un asalt la altul, mână nu i-a tremurat până în semifinale. Inima a fost pe planșă suportând emoții și tot valul de trăiri. Maria Boldor a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo după o zi de excepție. Ultima medalie a fost câștigată pentru România de Roxana Scarlat, bronz la individual la Havana, 2003”, a anunțat Federația Română de Scrimă.

În cea de-a doua semifinală, italianca Arianna Errigo a trecut de americanca Lee Kiefer, scor 15-14. Meciul a avut o parte de o desfășurare halucinantă: Errigo a condus cu 11-7, Kiefer a trecut în avantaj 14-13, însă Eriggo a revenit fantastic cu două tușe pe final și s-a impus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1941 secunde