Ministerul Sportului duce mai departe inițiativa de a împrieteni copiii cu mișcarea

105
Ministerul Sportului duce mai departe inițiativa de a împrieteni copiii cu mișcarea - sportdistractie-1658320624.jpg

Articole de la același autor

În perioada 25 iulie – 19 august 2022, Ministerul Sportului va desfășura în premieră Proiectul „HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care va oferi elevilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline.

Pentru această primă ediție a proiectului, care va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, Direcţia Judeţeană Pentru Sport Şi Tineret Constanţa, alături de 31 direcții județene (Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea), precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, este implicată cu toate resursele pe care le deține, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului.

„ Ideea acestui proiect nu este nouă, am gândit-o încă de la începutul mandatului meu, ca obiectiv major, și mă bucur că ea prinde contur într-un moment în care toată România, de la simpli cetățeni, la guvernanți, este deschisă către sport. Recentele performanțe mondiale care ne-au unit într-o bucurie fără margini au creat emulația perfectă pentru a da startul unui program pe care mi-l doresc de lungă durată. Mișcarea, viața activă și sănătoasă, sportul practicat la nivelul copiilor și juniorilor sunt soluția pentru o Românie sănătoasă, puternică și performantă. Fiecare copil poate fi un mic Hercules! Haideți la sport!”

Copiii constănțeni sunt invitați să petreacă activ, gratuit, zile de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: fotbal, judo, table, sporturi nautice, ciclism, oină, cricket, scrimă, gimnastică artistică, caiac canoe, conform calendarului anexat. De asemenea, cursurile de inițiere vor fi susținute de antrenori cu o bogată experiență de la nivel local, în mai multe intervale orare, copiii având astfel posibilitatea de a încerca mai multe sporturi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4676 secunde