Ieri, la Constanța, FC Farul - Săgeata Stejaru 0-1

"Marinarii" s-au certat cu golul

634
"Marinarii" au suferit enorm la finalizare și la ultima pasă, iar jocul i-a pedepsit, fostul farist Ștefan Ciobanu aducând victoria tulcenilor, la una dintre cele trei ocazii ale lor.

Marile ambiții ale Săgeții, echipa aromânilor de la Stejaru, de a bate Farul la Constanța, s-au împlinit ieri. 1-0 pentru oaspeți, la capătul unui meci în care "marinarii" au fost extrem de neinspirați în atac (deși au avut nenumărate opor-tunități), spre deosebire de fostul farist Ștefan Ciobanu, care și-a păstrat sângele rece și a marcat pentru trei puncte.
În prima repriză, Farul a jucat în viteză și a combinat bine, con-ducând autoritar jocul, dar finalizarea a lăsat de dorit. Faze și ocazii multe, însă cine să le fructifice? Vârfurile Chico (min. 7 - cap peste din 5 m) și Ene (min. 27 - șut din careu, din poziție ideală, respins) au avut fiecare câte o situație cât roata carului, dar și-au bătut joc de ele, mai ales Ene, iar ceilalți, Cristocea (5, 32), B. Andone (26) sau Matei (29), au dat și ei cu piciorul deschiderii scorului.
Repriza era să se încheie însă cu Săgeata în avantaj, Dicu (un alt "fost") finalizând peste din careu (min. 42) un contraatac supra-numeric!
Șumudică a făcut încă de la pauză două schimbări, intrând Mansur și Rusmir, dar recitalul de ratări a continuat, pornit de tânărul nigerian, care, în minutul 52, a tras foarte puțin pe lângă, din careu, după o fază cursivă.
Peste cinci minute însă, lovitură de teatru! Gol Săgeata, prin Ciobanu, cu un șut din careu! "Marinarii" au luat-o de la capăt, alergând acum după egalare, dar după același scenariu, dominat de sterilitate ofensivă și ratări (Rusmir 60, Ene 62). Ene și Chico au continuat să fie inofensivi, chiar penibili, iar în jocul Farului, odată cu scurgerea minutelor, a început să apară și precipitarea, defensivei Săgeții fiindu-i ușor astfel să respingă mingile aruncate în careu.
Pe final, Șumudică a apelat din nou la soluția de criză Papp atacant (apărarea rămânând în trio-ul Mățel - Diogo - Gaston), dar tot fără rezultat. În prelungiri, alte două situații pe care Farul le-a irosit cu ușurință și o ocazie mare a oaspeților, care au fost la un pas de a face 2-0.


FC Farul (antrenor, Marius Șumudică): Vlas - Mățel (cpt.), Diogo, Papp, Gaston - B. Andone, B. Teekloh (46 Rusmir), Cristocea (71 L. Mihai II), C. Matei (46 Mansur) - Chico, M. Ene.

Săgeata (antrenor, Aurel Șunda): Olteanu - Bold, Goșa, Gheară, Al. Vlad - Cr. Dicu (54 M. Jianu), Paleacu (cpt.) (69 Aldana), Gheorghiță, Dobrea - Șt. Ciobanu (78 Bertea), Chițu.

Cartonașe galbene: M. Ene (58) / Paleacu (15), Cr. Dicu (18), Șt. Ciobanu (78).

A arbitrat Augustus Constantin (Rm. Vâlcea); asistenți, Sebastian Gheorghe (Suceava), Adrian Ghinguleac (București).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Sport : Derby dobrogean plin de ambiții
Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Sport : Fariștii s-au ales cu primele blocate
Joi, 24 Septembrie 2009
Stire din Sport : "Marinarii", răpuși în prelungiri
Miercuri, 23 Septembrie 2009
Stire din Sport : "Marinarii" nu au nimic de pierdut
Marţi, 22 Septembrie 2009
Stire din Sport : Farul joacă la 7 din 9
Pagina a fost generata in 0.3456 secunde