În septembrie, pe lacul Siutghiol

Memorialul „Ştefan Aftenie” - Cupa Farul la kaiac-canoe, ediţia a VI-a

208
Memorialul „Ştefan Aftenie” - Cupa Farul la kaiac-canoe, ediţia a VI-a - afteniestefan-1630573118.jpg

Articole de la același autor

Sportul cu pagaie şi padele se pregăteşte de un regal la jumătatea lunii septembrie, la Constanţa. Cea de-a VI-a ediţie a Memorialului „Ştefan Aftenie” - Cupa Farul la kaiac-canoe va avea loc, în acest an, în perioada 16-19 septembrie, pe lacul Siutghiol.

Competiţia este organizată în memoria antrenorului emerit Ştefan Aftenie, cel care a îndrumat o mulţime de mari sportivi medaliaţi la Campionatele Naţionale, Europene şi Mondiale, dar şi la Jocurile Olimpice, de-a lungul unei cariere prodigioase, de peste trei decenii, la Clubul Sportiv Farul.

După opt ani de la dispariţia sa, şcoala de kaiac-canoe constănţeană duce mai departe tradiţia performanţei. Asociaţia Nautic Club Farul Constanța organizează Memorialul „Ştefan Aftenie”, în colaborare cu CS Farul Constanţa. Evenimentul va reuni mai multe cluburi din ţară, ale căror echipaje vor lupta pentru Cupa Farul, în cele trei zile de concurs de pe lacul Siutghiol.

Competiţia este finanţată de Primăria Municipiului Constanța. Valoarea totală a proiectului se ridică la 158.378 lei.

XXX

Federaţia Internaţională de Canotaj a deschis votul online pentru cei mai buni canotori ai anului 2021. Pe lista celor nominalizaţi se află şi echipajul feminin de dublu vâsle al României, Simona Radiş - Ancuţa Bodnar, campioane olimpice la Tokyo 2020.

Finaliştii vor fi anunţaţi în decembrie 2021, iar câştigătorii, în ianuarie 2022.

Foto: Arhiva Cuget Liber

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3986 secunde