MTS / Voucher de 300 de lei pentru legitimarea copiilor. "Să dublăm baza de selecţie"

164
MTS / Voucher de 300 de lei pentru legitimarea copiilor.

Articole de la același autor

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a subliniat, într-o conferinţă de presă, sprijinul financiar sub formă de voucher, în valoare de 300 de lei, pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, pe care Guvernul îl oferă.

„Prin acest ajutor, se urmăreşte un lucru foarte important pentru sportul românesc: legitimarea a cât mai mulți copii. La școală, din păcate, practicarea sportului se face după reguli extrem de restrictive, la cluburi se pot pregăti, se pot antrena, pot îmbrățisa sportul ca viitoare carieră.

Această măsură este cu bătaie lungă, se află ca măsură în strategia noastră de sprijinire și promovare a sportului în România. M-aș bucura ca, la anul, când evaluăm situația finală, să avem toți cei 100 de mii de noi copii legitimați în sport în România. Practic, am dubla într-un timp foarte scurt baza de selecție pentru sportul de performanță.

Normele de aplicare ale ordonanței au apărut în Monitorul Oficial, valoarea voucherului este de 300 lei, care pot fi accesați o singură dată și care vor fi destinați achiziționării de echipament sportiv.

Direcțiile județene pentru sport și tineret au început să comunice pe acest subiect, perioada este extrem de scurtă, de aceea facem un apel ca, până la data la care ne propunem să încheiem prima parte a acestui program, să fie consumate toate cele 30 mii de vouchere puse la dispoziția copiilor până la sfârșitul acestui an”, a explicat ministrul Ionuț Stroe.



Foto: gradeinfinity.com


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6002 secunde