Alegeri la Asociația Europeană a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale

Nicolae Dobre candidează pentru o funcție de conducere

1139
Nicolae Dobre candidează pentru o funcție de conducere - nicolaedobre-1509035691.jpg

Articole de la același autor

Activitatea desfășurată de către Federația Română de Oină în ultima perioadă a atras atenția membrilor Asociației Europene a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale. Astfel, președintele federației, Nicolae Dobre, a primit invitația de a candida ca membru în Consiliul de Administație al acestei structuri europene, susținerea fiind din partea unor țări precum Spania, Italia, Franța, Serbia, Bulgaria sau Olanda.


Funcția pentru care constănțeanul va candida este de vicepreședinte supleant, având ca atribuții atragerea de noi membri din Europa de Sud-Est, precum și relaționarea cu structuri de jocuri trandiționale de pe alte continente. 


Va fi o competiție strânsă, pe cele 9 locuri de membri în Consiliul de Administrație fiind depuse 13 candidaturi din toată Europa. 


Prezența oinei în această postură este o recunoaștere a valorii acestui sport în marea familie a sporturilor tradiționale. Indiferent de rezultatele alegerilor, chiar și simpla prezență în competiția electorală constituie un succes, pentru că va da posibilitatea stabilirii unor relații cu jocuri similare tradiționale. 


Adunarea Generală își va deschide ușile astăzi, iar lucrările vor avea loc până duminică, în Palma de Mallorca (Spania). 


"Este o onoare pentru România. Am dovedit astfel că activitatea Federației Române de Oină este recunoscută nu doar pe plan intern, ci și internațional", a declarat Nicolae Dobre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5461 secunde