Ștefan Stoica, antrenorul principal al Farului:

"Nu mi-e teamă de returul Ligii a II-a"

1885
Echipa constănțeană s-a întors, ieri, din stagiul din Antalya, perioadă de pregătire de care "Mourinho" s-a arătat mulțumit, ceea ce-l face să abordeze cu optimism campionatul.

În Antalya, Ștefan Stoica a urmărit ca, în paralel cu acumulările fizice, să-și formeze "11"-le de bază pentru returul Ligii a II-a. "Marinarii" au disputat șase amicale cu echipe străine, dintre care cinci au fost de prima ligă. "Mourinho" a declarat că nu l-au interesat rezultatele (o victorie, un egal și patru înfrângeri), ci evoluția formației, de care e mulțumit.
În cinci dintre confruntări, Farul a jucat într-un sistem 4-4-2 sau 4-4-1-1, iar în singurul succes, cu o formație din prima divizie a Ucrainei, așezarea a fost 4-1-4-1. Stoica a abordat patru dintre meciuri cu prima formație, care ar putea arăta astfel pentru startul returului: în 4-4-2: Vlas - Mățel, Ninu, Larie, Gaston - Andrade (M. Soare), B. Andone, B. Teekloh, C. Matei - Cristocea, Chico; în 4-1-4-1: Vlas - Mățel, Ninu, Larie, Gaston - B. Teekloh - Cristocea, Păcuraru, B. Andone, C. Matei - Chico.
Față de tur, centrul apărării e schimbat complet, în urma plecărilor lui Papp și Diogo da Silva, "Mourinho" mizând acum pe Ninu (împrumutat de la Steaua) și pe surpriza Larie, care, reprofilat din mijlocaș la închidere, l-a mulțumit pe antrenor ca stoper, rol în care, în Antalya, a început titular toate cele patru confruntări în care Farul a jucat cu prima formație.
"Pe perioada stagiului, am beneficiat de cele mai bune condiții pentru pregătire. În fiecare zi, ne-am antrenat între 3,5 și 4 ore, iar terenurile
s-au prezentat și ele excelent. Volumul antrenamentelor a fost foarte mare, de aceea, pe final, a intervenit și oboseala, dar cred că, până la începerea campionatului, îi vom aduce pe jucători în cea mai bună formă. Nu mi-e teamă deloc de returul Ligii a II-a. Farul va lupta din greu pentru victorie la fiecare meci", a declarat Ștefan Stoica.

Meciurile din Antalya
1. Farul - FC Gyeongnam (Coreea de Sud, prima ligă) 0-1
2. Farul - Amkar Perm (Rusia, prima ligă) 2-2 (Larie, M. Ene)
3. Farul - FC Banants (Armenia, prima ligă) 1-5 (Doicaru, din penalty)
4. Farul - Hrvatski Dragovoljac (Croația, liga a doua) 2-4 (Chico 2)
5. Farul - Kryvbas Kryvoy Rog (Ucraina, prima ligă) 2-1 (Cristocea, Chico)
6. Farul - Șahtior Soligorsk (Belarus, prima ligă) 1-3 (Fatai)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3587 secunde