Fostul arbitru de box Suat Ibraim:

"Nu se poate face performanță pe burta goală"

2561
Fostul arbitru de box Suat Ibraim își manifestă regretul că unul dintre nucleele pugilismului constănțean, cartierul Coiciu, nu mai înseamnă nimic pentru mișcarea sportivă de la malul mării.
"Cu ani în urmă, din acest cartier plecau spre boxul de performanță mulți sportivi. Din păcate, astăzi, copiii nu mai au aceeași pasiune. Am stat de vorbă cu mulți tineri, i-am întrebat dacă le-ar plăcea să vină la sală, să facă box. Niciunul nu s-a arătat interesat. Pe de o parte, au dreptate. Înainte, campionilor li se asigurau locuințe, bani și un statut special. Oferta actuală nu mai este la fel de atractivă. Performanța nu se face cu burta goală. Și nu mai există nici bucuria de a boxa sau de a merge, ca spectator, la o gală de box", a declarat Ibraim.
Omul care a împărțit dreptatea în ring așteaptă ca noua conducere a Federației Române de Box să vină în întâmpinarea tineretului cu programe de interes.
"Rudel Obreja (n.r. - actualul președinte al FRB) nu a fost un bun conducător. Cluburile suferă, nu mai produc nimic. Boxul românesc are nevoie de un organizator priceput, care să atragă finanțări și, mai ales, lumea spre ring. Și suporterii, puțini câți au mai rămas, ar trebui să se civilizeze. Violența și înjurăturile nu au ce căuta pe o arenă de sport", spune Suat Ibraim.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4117 secunde