Alexandru Măţan, despre adversarii României U21 la EURO 2021:

„O să dăm piept cu jucători pe care îi văd numai la televizor”

612
„O să dăm piept cu jucători pe care îi văd numai la televizor” - osa2-1607699641.jpg

Articole de la același autor

Fotbalistul naţionalei de fotbal U21 şi al FC Viitorul Alexandru Măţan a declarat, vineri, într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului constănţean, că este optimist în ceea ce priveşte grupa României de la Campionatul European de anul viitor.

„Este o grupă destul de dificilă, Germania şi Olanda sunt două ţări cu jucători tineri foarte talentaţi şi va trebui să dăm totul acolo ca să ne calificăm mai departe. Trebuie să mergem cel puţin cu dăruirea pe care au avut-o băieţii la ediţia de anul trecut dacă vrem să ne calificăm, altfel nu avem nicio şansă. Noi cu siguranţă vom încerca să depăşim performanţa de anul trecut.

Ne pare rău că, din cauza pandemiei Covid-19, nici suporterii nu vor veni în număr foarte mare.

Turneul final e un test de maturitate, o să dăm piept cu jucători pe care îi văd numai la televizor”, a declarat Măţan. 


Colegul său de club şi de la naţionala U21 Virgil Ghiţă este de părere că este o grupă grea, însă îşi doreşte o revanşă după ce România a fost eliminată, scor 2-4, la ediţia precedentă a CE U21, în semifinale, de selecţionata Germaniei.

„E o grupă cu echipe valoroase. Toate cele patru selecţionate au jucători extraordinar de buni, aşa că vor fi meciuri foarte tari. Va fi o grupă foarte strânsă.

Anul trecut, am mers mai departe dintr-o grupă mai grea decât aceasta, aşa că nu avem niciun motiv să gândim că nu vom trece de această grupă.

Normal că mă gândesc la o revanşă cu Germania. De abia aştept să fiu acolo, să joc împotriva lor. Ne-au bătut ultima oară, dar eu cred că putem să îi învingem”, a spus Virgil Ghiţă.

Meciuri „de foc” la Budapesta

Naţionala de fotbal Under-21 a României a fost repartizată în Grupa A la turneul final al Campionatului European de fotbal pentru tineret din 2021, care va avea loc în Ungaria şi Slovenia. Este o grupă în care se mai regăsesc trei adversare puternice: Ungaria, Germania şi Olanda.

Meciurile din faza grupelor vor avea loc în perioada 24-31 martie 2021. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în faza eliminatorie, programată să aibă loc tot în Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021.

România va debuta pe 24 martie, contra Olandei, pe 27 martie, va juca cu Ungaria, iar pe 30 martie, cu Germania.

Partidele României din Grupa A se vor disputa la Budapesta. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2736 secunde