Olimpism / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis suspendarea finanțării Federaţiei Române de Schi-Biatlon

227
2
Olimpism / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis suspendarea finanțării Federaţiei Române de Schi-Biatlon - 1-1643369717.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a decis cu majoritate de voturi (un vot împotrivă și o abținere), într-o ședință mixtă (prezență fizică și online), suspendarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon până la prezentarea unui raport în care să dovedească faptul că a adoptat și implementat măsuri prin care să se asigure că situațiile generate în contextul participării României la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 în legătură cu neocuparea locului cotă la schi alpin și lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile nu se vor repeta.

Raportul va avea ca obiectiv principal protecția sportivilor și a imaginii entităților care aparțin Mișcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR și spre aprobare Comitetului Executiv al COSR.

Prin excepție, Comitetul Executiv COSR a mai hotărât să mențină finanțarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 și FOTE Vuokatti 2022.

Federațiile sportive naționale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora.

În cazul locului cotă refuzat pentru lotul de schi alpin a României la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Constantin
28 ianuarie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Nu trebie sa ne ocupe francezii !?

Constantin
28 ianuarie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Nu trebuie sa ne ocupe francezii !?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4648 secunde