Patronul Stelei a ajuns în arestul Poliției! GIGI BECALI, TREI ANI DE ÎNCHISOARE!

237
2
Patronul Stelei a ajuns în arestul Poliției! GIGI BECALI, TREI ANI DE ÎNCHISOARE! - becali-1369109284.jpg
Gigi Becali a ajuns, seara trecută, în jurul orei 22.00, în arestul Poliției Capitalei, după ce s-a predat la IPJ Ilfov în cursul serii.
În arest a ajuns și fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi. De asemenea, a fost încarcerat și Dumitru Cioflină, fost șef al Marelui Stat Major, care a primit o pedeapsă de doi ani cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi.
În închisoare, cei trei ar urma să stea mai întâi, timp de 21 de zile, la Secția de carantină, pentru a fi evaluați și supuși unor investigații medicale.
Patronul Stelei a fost condamnat astăzi în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării la doi ani închisoare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 5 ani. Pentru că are o condamnare anterioară de trei ani cu suspendare în cazul sechestrării, Gigi Becali, în urma condamnării cu executare de astăzi aceasta se activează astfel că patronul Stelei va face trei ani de închisoare, în condițiile în care, potrivit legii se execută pedeapsa cea mai mare. De asemenea, instanța a decis să-i pună sechestru lui Becali pe două terenuri din Voluntari.
Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.
În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioana Babiuc, instanța a dispus menținerea achitării decise de cei trei judecători ai instanței de fond.

Prin aceeași decizie, judecătorii instanței supreme au dispus interzicerea unor drepturi civile, timp de cinci după executarea pedepselor, în cazul lui Becali, Babiuc și Cioflină, Astfel, aceștia nu vor avea voie să aleagă și să fie aleși în autoritățile publice sau în funcții publice, să ocupe o funcție implicând exercițiul autorității de stat și nici să ocupe o funcție sau să exercite o profesie ori să desfășoare o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
Instanța a mai dispus ca Gigi Becali, Victor Babiuc și Dumitru Cioflină să plătească în solidar 421.280 de dolari sau echivalentul în lei, plus dobândă calculată începând din 5 octombrie 1998, către statul român.
De asemenea, Babiuc și Becali trebuie să plătească, tot în solidar, 448.378 de dolari sau echivalentul în lei, plus dobândă calculată începând din 1999, către statul român.
Totodată, instanța a dispus menținerea măsurilor asigurătorii puse de procurorii anticorupție pe bunurile celor trei inculpați condamnați și i-au obligat pe fiecare dintre aceștia la plata a câte 25.000 cheltuieli judiciare către stat.
Decizia de ieri a instanței supreme, care este definitivă, a fost luată cu majoritate de voturi.
Gigi Becali este cercetat într-un nou dosar legat de Avicola Iași, acesta fiind oprit să iasă din țară, în noaptea de duminică spre luni.
În 14 mai, la ultimul termen al dosarului schimbului de terenuri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut condamnarea la pedepse cu închisoarea a lui Becali și a celorlalți inculpați, în vreme ce apărătorii acestora au arătat că, în raport de probele anchetatorilor și de situația juridică a celor două terenuri vizate, se impune achitarea clienților lor.
Gigi Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, și Dumitru Cioflină, fost șef al Statului Major General, au fost achitați, în 24 mai 2012, de instanța supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali și Ministerul Apărării Naționale, decizia fiind atacată cu recurs de către procurori.
Astfel, George Becali fusese achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, Victor Babiuc și fiica lui, Ioana, pentru luare de mită și, respectiv, complicitate la luare de mită, iar Dumitru Cioflină pentru abuz în serviciu. Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanței supreme, care a dat astăzi o sentință definitivă în acest dosar.
Magistrații instanței supreme au decis achitarea celor patru pe motiv că lipsește unul dintre elementele infracțiunii.
Probele procurorilor DNA nu dovedesc acuzațiile aduse lui Gigi Becali, Victor Babiuc, Ioanei Babiuc și lui Dumitru Cioflină în legătură cu schimbul de terenuri dintre omul de afaceri și MApN, arătau judecătorii instanței supreme în motivarea deciziei de achitare a acestora.
Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roșia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu Gigi Becali, suprafața totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecință prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.


Comentează știrea

Hanibal
21 mai 2013
asteptam noutati despre voiculescu

Sa facem abstractie de cazul Becali.Față de marii corupti , Gigel e doar un gainar.El are rolul de "sacrificat" , pentru ca marii puscariabili responsabili de jefuirea tarii sa poata sa-si devoreze prada si sa scape de raspundere. Cele cateva condamnari sunt simbolice si nu rezolva marea coruptie.Sa facem o incursiune in trecutul apropiat si sa-i dam cuvantul lui Hasotti fost membru PNL, actualmente fecior de casa in USL care declara in Parlament in septembrie 2003 că " singura ideologie a PSD aflat acum la carma țării este bazată pe coruptie,furt din banii publici si europeni,minciuna si demagogie….Nu cunosc nici un membru PSD care sa nu fie corupt sau incompetent". Desigur,ca la vremea respctiva PNL era imaculat si condus (ca si acum),de oameni cinstiti si saraci. Cazul Becali si alte cateva,ne-au convins de faptul că cei care au strans averi in Romania, nu sunt muritori de rand ce stau sub lege,ci fericiti ai soartei,ce stau deasupra legilor.Ei fac politica,creaza legile,impart dreptatea,Pedepsirea unor astfel de oameni nu poate fi decat rezultatul unei revolutii politice.Pe calea obisnuita este exclus.Cazul Becali este praf in ochii nostri si ai Europei.Dar cine sa faca o asemenea revolutie ?Cei care cerseau bani la poarta lui Becali?Partidele care-si unesc fortele pentru a continua politica de imbogatire a unora si de saracire a celor multi?Sau noi,cei care am votat cu aceste partide ? Politicianismul perfid nu se sinchiseste de problemele economice si sociale.Toata politica se invarteste in jurul unuia ca Becali sau Rosca Stanescu, daca Cacarau va fi presedintele Romaniei,si daca se rupe in paișpe USL.Nu intamplator, prin demagogie si mituire cu sacosa s-a creat o clasa de milogi,o clientela care sta la usa partidelor asteptand pomeni electorale.Tara e bolnava de lepra politicianista si nu exista leac.Sa fim optimisti.Becali va scrie carti,isi va da doctoratul in probleme de drept sub coordonarea lui Ponta,si in scurt timp va iesi din puscarie triumfator si va putea sa se calugareasca la Muntele Athos .Flancat de doi generali-banditi,Becali se va putea crede un martir al cre(s)tinismului.Asteptam noutati in legatura cu Voiculescu.

anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartierele orasului
21 mai 2013
afacerea cainele maidanez constantean

Un an mai târziu, în 2009, soția sa, Cezara Mânăstireanu, devine proprietar în acte iar, în 2010, firma intră în posesia Elenei Laura Martinez. Din 2010 până astăzi, s-au perindat cinci administratori în componența firmei între care și Ionel Togan, fostul șef al Serviciului de Ecarisaj din Primăria Constanța care, în această calitate, a monitorizat chiar activitatea Puppy Vet. În cele din urmă, administrarea companiei a fost dată pe mâna lui Constantin Popescu, fostul director de bancă condamnat pentru fraudă.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5351 secunde