Pe ce teren se va construi Sala Polivalentă Constanța?

1789
6
Pe ce teren se va construi Sala Polivalentă Constanța? - rugbypremiere12414-1371660168.jpg

Articole de la același autor

Într-un oraș obișnuit cu performanța sportivă, în care handbalul și voleiul bifează sezoane la rând prezențe în Liga Campionilor, construcția unei Săli Polivalente este mai mult decât necesară. Interesant de văzut însă pe ce teren va fi ridicată noua sală. 

O mai veche inițiativă lăudabilă a administrației locale - Sala Polivalentă Constanța - începe să prindă contur. După fazele de studii și documentație, se așteaptă ca, în câteva luni, să înceapă construcția, astfel încât "bătrâna" Sală a Sporturilor din centrul orașului să fie "pensionată", iar echipa de handbal masculin (HCM), cea de volei masculin (CVM Tomis) ori cea de volei feminin (CSV 2004 Tomis) să-și poată susține meciurile de Liga Campionilor în fața propriilor suporteri.

Administrația locală a ales - inspirat, la margine de oraș, precum în marile metropole ale Europei - și locația pentru Sala Polivalentă: Complexul Sportiv "Badea Cârțan". Dar pe ce teren? Inițial, s-a auzit că ar fi vorba de terenul de rugby aflat în administrarea Liceului cu Program Sportiv, un teren aflat într-o stare jalnică, mai bine spus un maidan. Însă, în documentație a fost trecut, alături de altă parcelă, stadionul "Constructorul-Cleopatra", o arenă cochetă, care poate găzdui inclusiv meciuri internaționale!

"Nu înțeleg de ce tocmai acest stadion a fost ales pentru construcția Sălii Polivalente, în condițiile în care, alături, sunt pârloage, terenuri pline de bălării, gunoaie, mizerii, adevărate focare de infecție. Pe acest stadion, unde, în momentul de față, își desfășoară activitatea câteva sute de copii, am făcut investiții de miliarde. Sper să se găsească o soluție, pentru ca rugby-ul juvenil să nu fie afectat", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan.

În calitate de consilier local din partea PSD, Chirondojan a pus în discuție această problemă și în cadrul ședinței de Consiliu Local de luni, 17 iunie. Pe ordinea de zi a respectivei reuniuni, apărea proiectul de hotărâre nr. 28, inițiat de viceprimarul Decebal Făgădău, privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Constanța a terenului în suprafață de 37.934 mp. situat în Constanța,

str. Badea Cârțan și transmiterea acestuia în administrarea Consiliului Județean Constanța în vederea realizării obiectivului Sala Polivalentă Constanța.

"Sunt ani de muncă și miliarde de lei investiți în acest stadion. Terenul actual ne-a fost dat în folosință în urmă cu vreo 30 de ani, pe timpul lui Vasile Vîlcu, și era o compensare pentru terenul pe care clubul Constructorul l-a cedat, în Faleză Nord, pentru construcția de blocuri. Când am venit aici, în «Badea Cârțan», era un maidan. Cu mari eforturi, l-am adus la standardele actuale. Iar Sala Polivalentă poate fi ridicată pe terenurile de lângă noi, care sunt în paragină", a explicat Chirondojan.

La propunerea primarului Radu Ștefan Mazăre, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. Este vorba despre o amânare a acestui proiect de hotărâre, urmând ca Vasile Chirondojan să vorbească în perioada următoare cu președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, pentru a găsi o soluție.

Stadionul "Constructorul-Cleopatra" este al doilea ca mărime și importanță, după "Mihail Naca" din strada Primăverii, pentru rugby-ul constănțean. Aici, se pot disputa nu numai partide din Super-Ligă, ci și meciuri internaționale, cum a fost cel dintre România și Germania, din Cupa Europeană a Națiunilor, sau din turneul amical internațional Cupa Mării Negre.

De asemenea, "Constructorul-Cleopatra" este constant gazdă a turneelor finale ale Campionatelor Naționale de juniori (U16, U17, U18, U19), Federația Română de Rugby apreciind condițiile puse la dispoziție de gruparea constănțeană.

Dar - poate cel mai important aspect, dincolo de bani sau de meciurile internaționale -, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" vin la antrenament sute de copii, de diferite vârste, de la mai toate cluburile din oraș. Nu toți vor ajunge campioni. Unii poate nici nu vor face pasul către Divizia Națională. Însă acești copii vor avea numai de câștigat făcând sport și fiind ținuți departe de "tentațiile" adolescenței (alcool, etnobotanice, droguri, cluburi, scandaluri). Așadar, ce soluție găsim?

Comentează știrea

cojo
20 iunie 2013
e jaleeee

cum, tutu pierde terenul pe care ar fi vrut sa faca fo trei blocuri? nasoala treaba... laudabila initiativa autoritatilor locale mai ales ca acolo este raiul curvelor, al soferilor de TIR si al boschetarilor. Si iata cum cel care ia atitudine prin acest articol (musca mihalash) nu va mai avea unde sa bea bere moca, sa manance hamsii prajite si sa ia suturi in cur...

linia II ITC
20 iunie 2013
tupeu

Ce tupeu extraordinar are acest individ din imagine, sustine ca atunci cind a venit el, terenul era un maidan????? Ce memorie slaba ai nea Chirondojane! Sa ti-o improspatez eu putin : cind ai venit tu adus de nea Bacioiu, pe acest teren functiona echipa de rugby seniori Constructorul ITC, care continua o traditie de peste 20 de ani, terenul de jos era impecabil (noi jucatorii am pus gazon pe el) si la fiecare meci stadionul era plin cu spectatori. Apoi ne ai dat afara pe noi, ai desfiintat echipa (CE RUSINE) si ai facut o mizerie in toata baza sportiva. Noroc cu Cojo, ca a luat titlul national, si a mai venit lumea la teren. Primaria Constanta trebuie sa finalizeze proiectul iar tu trebuie sa te retragi la tejghea, sa vinzi hamsii prajite in acelasi ulei ranced. Ca doar la asta te pricepi, uita de rugby!!!!

donatela versace
20 iunie 2013
compensare

da, terenul l-a dat mos valcu direct lu fiita cleoparta, acum 30 si ceva de ani, cu titlu de taxa de instalare cand ai venit tu de la tara. acum, ca tot esti pila lu mos valcu, sa-ti dea prietenul cristinel teren in compensare la... barlad sa te tot duci

cojocaru cristian
20 iunie 2013
avertisment

va rog nu scrieti in numele meu !!!

Un strain
20 iunie 2013
Arena cocheta

e de vis aia cu "o arena cocheta care poate gazdui inclusiv meciuri internationale !!!" Inca putin si zicea ca finala Heineken Cup se va juca pe cleopatra !!!

ZxE
25 septembrie 2013
solutie

Sa faca polivalenta pe Cleopatra iar copii sa se antreneze pe stadionul mare de rugby din Badea Cartan!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3672 secunde